Váltás az asztalitenisz-válogatott élén

Aranyosi Péter öt év után távozik a magyar férfi asztalitenisz-válogatott éléről. A szakvezető helyét Muskó Péter veszi át, akit csapatmenedzserként Zwickl Dániel segít.

Forrás: MOATSZ2020. 04. 08. 9:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aranyosi Péter 2015-ben vette át a férfiválogatott irányítását, amely a kezei alatt egyértelműen fejlődési pályára állt. Sikerült leraknia egy fiatal, biztató jövő előtt álló csapat alapjait, a Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás négyes még hosszú évekig adhatja a válogatott gerincét, kiegészülve a még fiatalabb korosztályok legjobbjaival.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) tájékoztatása szerint Aranyosi Péter egészségügyi okok miatt távozik. Az őt váltó Muskó Péter korábbi válogatott játékos, aki nyert országos bajnokságot és Top12 versenyt is. Edzőként is szerzett már tapasztalatot a nemzeti csapatnál, hiszen az utóbbi években Bátorfi Zoltán munkáját segítette az olimpiai kvótát szerzett női válogatottnál.

Muskó Péternek a következő hónapokban csapatmenedzserként besegít Zwickl Dániel. Korábbi olimpikonunk főállásban a Nemzetközi Teqball-szövetség (FITEQ) sportoperációs menedzsereként dolgozik, és ezt a munkáját ugyanilyen formában folytatja is, így az asztalitenisz-válogatottal kapcsolatos feladatait a szabadidejében látja el.

– Nekem egyfajta stratégiai, összefogó jellegű feladataim lesznek a válogatottnál – mondta a MOATSZ-szal ideiglenesen június 30-ig megállapodó Zwickl Dániel, aki a kerettagok jelenlegi helyzetéről is beszámolt. – Majoros Bence és Szudi Ádám Nyírbátorban van karanténban, de tudnak egymással játszani. Lakatos Tamás Dániában tartózkodik, ahol szintén tud néhány társával edzeni, míg Ecseki Nándi Szolnokon edz, valamint adogatógép segítségével otthon is készül. Igazából ez egy lehetőség számukra, hogy hosszabb időn keresztül csak az edzésekre koncentráljanak, rajtuk múlik, hogy mit hoznak ki ebből a helyzetből. A legfontosabb azonban az, hogy mindannyian egészségesek. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert Aranyosi Péter, akivel még az ochsenhauseni munkám során dolgoztam együtt, stabil válogatottat hagyott maga után.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség jelezte: más szerepben ugyan, de továbbra is számít Aranyosi Péter szakértelmére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.