A húszéves angol zseni belőtte élete első profi mesterhármasát

Jadon Sancho lett a Bundesliga legfiatalabb játékosa, aki elérte a harminc gólt a karrierje alatt.

Ch. Gáll András
2020. 05. 31. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint nem viselte meg túlságosan a Borussia Dortmundot a május 26-i szuperrangadón a Bayern Münchentől elszenvedett 1-0-s vereség, mert vasárnap azonnal javított a Ruhr-vidéki gárda a Paderborn otthonában. Méghozzá látványosan, mert 6-1-re győzött, és eközben Jadon Sancho, az alig húszéves angol zseni belőtte élete első profi mesterhármasát; a vendégek második, harmadik és hatodik gólját szerezte. A többi Dortmund-gól Thorgan Hazard, Hakimi és Schmelzer nevéhez fűződött, utóbbi legutóbb hét éve talált a hálóba.

Sancho a legfiatalabb játékos lett a Bundesliga történetében, aki elérte a 30 gólt a karrierje alatt (a leverkuseni Kai Havertz rekordját döntötte meg), továbbá ő az első olyan Bundesliga-labdarúgó, aki egy idényben eljutott legalább 15 gólig és ugyanannyi gólpasszig. (Ebben a bajnokságban 17 gólnál és 16 asszisztnál tart.) A dél-londoni Kenningtonban felnőtt, trinidadi szülőktől származó srác az újrakezdés első három mérkőzésén a kispadon kezdett, a Paderborn ellen viszont helyet kapott a kezdő tizenegyben. Két új tetoválással – az egyik a rajzfilmekből ismert Simpson családot ábrázolja – és frissen nyírt frizurával futott ki a gyepre, talán ez is hozzájárult a remek teljesítményéhez.

A Dortmund azt is elviselte, hogy gólzsákja, Erling Braut Håland könnyebb sérülése miatt kihagyta a mérkőzést, és a csapatkapitány Marco Reus sem hadra fogható.

A nap másik mérkőzésén a Mönchengladbach a duplázó Marcus Thuram vezérletével 4-1-re lelépte az Union Berlint. (A 22 éves csatár a francia világbajnok Lilian Thuram fia.)

Bundesliga, 29. forduló: Borussia Mönchengladbach–Union Berlin 4-1, Paderborn–Borussia Dortmund 1-6. Az élcsoport: 1. Bayern München 67 pont, 2. Dortmund 60, 3. Mönchengladbach 56, 4. Bayer Leverkusen 56, 5. RB Leipzig 55 (28 meccsből).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.