időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Dzsudzsákot hazamenekítették az Emírségekből

Magyar Nemzet
2020.05.05. 21:37
Dzsudzsákot hazamenekítették az Emírségekből

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a magyar állam segítségével hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon. A Dzsudzsákot szállító gépen hét másik magyar állampolgár is utazott, értesült az Index.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy Dzsudzsák hét másik magyar állampolgárral együtt valóban rajta volt a mentesítő járaton, amely az esti órákban landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot. Dzsudzsák diplomata útlevéllel rendelkezik, több magyar sportolóval egyetemben.

A minisztérium arra is kitért, hogy folyamatosan zajlik a külföldön rekedt magyarok hazahozatala. Eddig 9455 magyar állampolgárnak segített hazajutni a magyar állam, 672 magyar utazását pedig még szervezik. Jelenleg is úton van Észak-Amerikába egy járat, ami 121 embert hoz haza Miamiból, New Yorkból és Torontóból, valamint Izlandról.

KORONAVÍRUS: VESZÉLYHELYZET

Nem maradhat ki a bőröndből az utasbiztosítás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.