A FIFA engedélyezte a csapatonként öt cserét a meccseken

Az ideiglenes szabály bevezetéséről mindenhol az aktuális sorozat szervezőinek kell dönteniük.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 05. 08. 16:29
Premier League - Chelsea v Everton
Soccer Football - Premier League - Chelsea v Everton - Stamford Bridge, London, Britain - March 8, 2020 Chelsea's Armando Broja comes on as a substitute to replace Olivier Giroud REUTERS/David Klein EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. - RC2RFF9I1HSL Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ideiglenesen engedélyezte a mérkőzésenkénti öt cserét csapatonként.

A FIFA a pénteki közleményében felhívta a figyelmet: az intézkedés amiatt vált szükségessé, hogy a világjárvány miatt összesűrűsödött szezon végi programot szakmailag kezelni lehessen, és ezzel is védjék a futballisták egészségi és fizikai állapotát. Kiemelték: az ideiglenes szabály bevezetéséről mindenhol az aktuális sorozat szervezőinek kell dönteniük, és minden olyan sorozatra érvényes, amely idén ér véget. A szervezet hozzátette, a játék zavartalan lebonyolítása érdekében a csapatoknak maximum három idősáv áll rendelkezésükre a cserékre, plusz a szünet.

A magyar szövetség (MLSZ) már kedden bejelentette, hogy a márciusban félbeszakadt tavaszi idény május 23-án kezdődő pótlása során meccsenként öt játékost cserélhetnek majd az együttesek.

A FIFA pénteken azt is bejelentette, hogy a videobírót (VAR) használó versenysorozatok illetékesei szabadon dönthetnek a technológia további alkalmazásáról az idény folytatásában. Az olasz játékvezetők testülete áprilisban közölte, hogy veszélyesnek tartja a VAR használatát, mivel az ellenőrzéssel megbízott szakemberek gyakran zsúfolt körülmények között dolgoznak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.