Korábbi sztárja lebeszéli Coutinhóról a Manchester Unitedet

Dimitar Berbatov szerint Bruno Fernandes és Scott McTominay is ugyanazon a poszton használható, mint Philippe Coutinho. Szóval semmi szükség sincs a brazil középpályásra, aki ráadásul korábban a Liverpoolban játszott.

Forrás: MIRROR2020. 05. 31. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még zárva van az átigazolási piac a nemzetközi labdarúgásban, hivatalosan csak a szezon végén indul be a nagyüzem, a játékosok klubcseréje, adásvétele. A Bundesliga kivételével valamennyi európai topbajnokság szünetel, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének átigazolási pletykák. Philippe Coutinho jövője, akárcsak Neymaré vagy Paul Pogbáé a slágertémák közé tartozik.

A brazil középpályás a Liverpool húzóembere volt, nem véletlenül fizetett ki érte 160 millió eurót a Barcelona 2018 januárjában. Más kérdés, hogy Coutinho nem tudott helyet követelni magának a Barca kezdőcsapatában, sokszor sérülés is hátráltatta. A katalánok 2019 augusztusában vételi opcióval egy évre kölcsönadták a játékost a Bayern Münchennek. Állítólag Coutinho mehetett volna a Paris SG-hez a Neymar-transzfer részeként, de ő nem akart a Ligue 1-ben futballozni.

A Bundesliga ellen nem volt kifogása, de a Bayernnek ellene igen: a bajoroknak nem ér annyit a dolog, hogy végleg szerződtesse őt a Barcától. Coutinho többször is megpendítette, hogy nem lenne ellenére, ha visszatérhetne a Premier League-be, az angol bajnokságban korábban lubickolt. Liverpoolban nincs rá szükség, a tavalyi BL-győztes tökéletesen megoldotta a pótlását. A Mirror brit lap szerint felvetődött, hogy a Manchester Unitednél folytassa a karrierjét.

A Vörös Ördögök egykori csatára, a bolgár Dimitar Berbatov nincs elragadtatva az ötlettől. Szerinte Scott McTominay és Bruno Fernandes is tudja azt, amit Coutinho. A bolgár még Pogbát is idesorolja, de az lenne az igazi szenzáció, ha a francia középpályás mégis maradna a Manchesterben… A nagyobbik gond a Liverpool és a United évtizedek óta tartó rivalizálása: nem szeretik a United-szurkolók azokat a labdarúgókat, akik korábban a Liverpoolban játszottak. Coutinho márpedig ez a kategória. Berbatov egyébként hangsúlyozta, a brazil remek futballista, az a típus, akinek rengeteget jelent a bizalom.

Lehet, hogy a liverpooli múltja miatt ebben nem lenne része a Manchesterben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.