Merkellel az élen a német politika rábólintott a folytatásra

Immár nincs akadálya annak, hogy akár már május 16-án folytatódjon a Bundesliga két osztálya.

Magyar Nemzet
2020. 05. 06. 18:53
Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Dortmund
Robert Lewandowski (9), a München centere már 14 gólnál tart Fotó: REUTERS/Kai Pfaffenbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár nincs akadálya annak, hogy folytatódjon a Bundesliga két osztálya. Angela Merkel kancellár és a tartományi miniszterelnökök tegnap egyeztettek erről, s megadták az engedélyt. Az eredetileg tervezett május 9. helyett május 15. vagy 21. lehet az újrakezdés időpontja. A liga vezetői a május 16-i rajt mellett tették le a voksukat.

Elhagyhatták tegnap a házi karantént a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubok játékosai, akik szerdán csaknem két hónap szünet után térhettek vissza csapatuk edzőközpontjába, ahol a koronavírus-tesztet is elvégzik rajtuk. Azt még nem lehet tudni, a tréningeket mikor kezdhetik el újra az együttesek, de június elején szeretnék folytatni a La Ligát.

Csatlakozva a Brightonhoz és a West Hamhez, az Aston Villa is ellenzi, hogy semleges pályákon játsszák la a hátralévő mérkőzéseket az angol labdarúgó-bajnokságban.

A tiltakozó csapatok szerint semleges helyszíneken játszva sokkal kisebb esélyük maradna a bennmaradásra. Főhet a liga vezetőinek a feje. Amennyiben a Premier League 20 klubjából legalább 14 nem fogadja el a korlátozó feltételeket (mindenekelőtt a semleges helyszíneket), akkor nem folytatódik a bajnokság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.