A kiállítást megúszta, de három meccsre eltiltották Bereczet

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn a mezőkövesdi Berecz Zsombort három, míg az újpesti Andreias-Cristian Calcant két mérkőzésre tiltotta el.

Forrás: MLSZ.HU2020. 06. 01. 22:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőkövesdi Berecz Zsombort az ellenfél megütéséért büntették, de a középpályás játszhat a Budapest Honvéd elleni, szerdai Magyar Kupa-döntőn, mert az eltiltása a bajnokságra vonatkozik. Berecz szombaton a Diósgyőr elleni idegenbeli találkozón az első félidő hosszabbításában egy párharc során hátranyúlva, könyökkel megütötte Márkvárt Dávidot, de megúszta sárga lappal. Iványi Zoltán játékvezető sárga lapot adott a szünetben a még ekkor is bőszen reklamáló hazai trénernek, Feczkó Tamásnak is. Berecz a találkozón végig a pályán volt.

Andreias-Cristian Calcant (Újpest) Kisvárdán kiállították, miként Dorde Kamber (Honvéd), Aljakszandr Karnyicki (Mezőkövesd) és Yoell van Nieff (Puskás Akadémia) is piros lapot kapott a fordulóban, utóbbi három játékos egy-egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság írásbeli megrovásban részesítette a Ferencváros játékosát, Tokmac Nguent a ruházatán viselt tiltott feliratért. Amint arról beszámoltunk, Tokmac a Puskás Akadémia elleni találkozón a gólja után megemlékezett az Egyesült Államokban, Minneapolisban a durva rendőri túlkapás után elhunyt színes bőrű George Floydról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.