Elemér 2024. február 28.
logo

Idén mégsem jönnek Budapestre a világ legjobb teniszezőnői

Fábik Tibor
Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
2020.06.26. 14:20
Idén mégsem jönnek Budapestre a világ legjobb teniszezőnői

Két óra sem telt el azután, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a világjárvány miatt törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyre szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten, amikor arról értesülhettünk, hogy idén a női teniszezők Fed-kupa-döntőjét sem rendezik meg fővárosunkban. Az eseményt jövő áprilisra halasztották.

„A BNP Paribas Fed-kupa-döntőjének szervezőbizottsága ma bejelentette, hogy a 2020-as finálé a koronavírus-járvány miatt nem kerül megrendezésre. Az új dátum 2021. április 13–18., a helyszín pedig továbbra is a Papp László Sportaréna, ahol fedett salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai” – közölte a Magyar Teniszszövetség.

A Fed-kupa-döntőt, a női teniszezők nem hivatalos csapat-világbajnokságát eredetileg április 14–19-én rendezték volna meg Budapesten, de március 11-én a szervezők bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt el kell halasztani. Pénteken pedig eldőlt, hogy idén nem is kerül rá sor, mert a nézők nélküli rendezés nem szerepelt az opciók között.

A 2021-es eseményen ugyanazon országok csapatai vehetnek részt, amelyek a 2020-as döntőre is kvalifikálták magukat, és a csoportbeosztások sem változnak.

– Az év eleji döntés a torna elhalasztásáról nagyon nehéz, de szükséges volt. Sajnálom, hogy idén nem lehet már megrendezni a versenyt, de hiszem, hogy jövőre nagyszerű eseménynek lehetünk tanúi. Ezekben a különleges időkben ahhoz, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, úgy véljük, hogy a verseny jövőre halasztása a megfelelő döntés. Szeretnénk megköszönni partnereinknek és a magyar kormánynak a kemény munkát és az elkötelezettséget, melyet az esemény iránt tanúsítanak – mondta David Haggerty, a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elnöke.

– Sajnáljuk, hogy el kellett halasztani az idei Fed-kupa-döntőt, de a játékosok, a nézők és a szervezők egészsége a legfontosabb. Köszönjük az ITF belénk vetett bizalmát, és nagyon várjuk, hogy folytatódjon a közös munka. Az ilyen presztízsű esemény megrendezése Budapesten erősíti azon erőfeszítéseinket, hogy fővárosunk a világ sportfővárosai között maradhasson – fogalmazott Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A nap során az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a világjárvány miatt törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyre szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.