Messi néha ad tanácsokat, és arra oda kell figyelni

Frenkie de Jong, a Barcelona fiatal középpályása éppen az álmait valósítja meg: gyerekként arról álmodozott, hogy Barcelonában futballozzon, s ez megadatott neki. A 23 éves labdarúgó Messi tanácsairól, a koronavírusról és a rasszista jelenségekről is nyilatkozott a BBC Radio 5 podcastjében.

Forrás: BBC2020. 06. 08. 10:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly novemberben az Észtország elleni válogatottmérkőzés hetében rasszista incidens történt Hollandiában, a nézők egy része kifütyült egy fekete bőrszínű játékost. Ekkor határozta el Frenkie de Jong, hogy csapattársával, a Liverpoolt erősítő Georginio Wijnaldummal készít egy közös képet, s ezt a fotót, amely a két futballista karját ábrázolja, ki is tette a Twitter-oldalára, #stopracism felirattal. S hogy miért van ennek jelentősége? Nos, De Jong újra elővette a tavaly őszi képet, ezúttal a Minneapolisban rendőri túlkapás következtében elhunyt színes bőrű George Floydra emlékezett ily módon. – A mi öltözőnkbe, a Barcelonánál a világ több pontjáról érkeztek játékosok: Dél-Amerikából, Spanyolországból, Hollandiából, Franciaországból… Nem a bőrszín számít, és az sem, hogy honnan érkeztél. A sport, a futball összehozza az embereket – mondta De Jong a BCC podcastjében.

A tavaly az Ajaxszal BL-elődöntőt játszó középpályás a hollandiai otthonában vészelte át a koronavírus-járványt; a kritikus időszakban több időt tudott eltölteni a barátnőjével, majd az újrakezdés idején ő is nehezen alkalmazkodott a kiscsoportos edzésekhez. – Furcsa volt megszokni, hogy nem köszönhetek a társaimnak, akik a másik csoportban gyakoroltak. Valamiért úgy érzem, speciális időszak vár ránk, és szerintem jobbak leszünk, mint a járvány előtt.

De Jong nagyon kapós volt tavaly, megkereste a Manchester City, a Paris SG és a Juventus, de ő a Barcelonát választotta. – Eleinte nem hittem, hogy ilyen komolyak a Barcelona szándékai, de aztán beszéltem Bartomeu klubelnökkel, és ő meggyőzött arról, hogy őket válasszam. Hozzáteszem, nem kellett sokat gondolkodnom, a gyerekkorom óta a Barcelona volt a kedvenc csapatom.

Természetesen szó esett Lionel Messiről is, a 32 éves, hatszoros aranylabdás zseni néha tanácsokkal segíti a fiatal holland fejlődését. – Amikor ő szól, arra mindig oda kell figyelni, hiszen ő a világ legjobb játékosa. Néha azt mondja, hogy kicsit mélyebben helyezkedjek vagy húzódjak ki a szélre. Nem nagy dolgok, de komolyan kell venni őket, mert ezek az apró részletek jelentik a különbséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.