Szoboszlai-gála, nyerőember – áradozik az osztrák sajtó

Szoboszlai-gála Grazban, így összegezhető az osztrák sportsajtó véleménycsokra a magyar válogatott és a Red Bull Salzburg fantasztikus szerdai triplájáról, amit a Sturm ellen 5-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen szerzett. Olasz honlapok szerint a Milan és a Juventus mellé a Napoli is beszállt a csábítók közé, Marco Rossi szerint viszont a lényeg, hogy ha Olaszországba szerződne, akkor ne a kispadot koptassa, hanem inkább játsszon folyamatosan, még ha „csak” a Red Bull Salzburgban is.

2020. 06. 11. 11:18
Szoboszlai Dominik
A fiatal magyar középpályás is versenyben van a Golden Boy címért Fotó: Christian Bruna Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai-gála – így összegzi a legnagyobb példányszámú osztrák lap, a Kronen Zeitung a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályásának szerdai fantasztikus teljesítményét és mesterhármasát (még ha nem is klasszikus) a Sturm Graz elleni 5-1-es bajnoki mérkőzésen. A gólok közül az elsőnél – amit 28 méteres szabadrúgásból szerzett – meg is mérték a labda sebességét, 97 km/órával vágódott a jobb sarokba, miután átsüvített a sorfal fölött.

A meccs összefoglalója, Dominik góljaival:

A Kronen Zeitung a harmadik Szoboszlai-gól előtti Zidane-cselt „világklasszis megoldásnak” aposztrofálja, és nincs is ebben semmi túlzás. Maga Szoboszlai így nyilatkozott a meccs után az RB Salzburg honlapjának:

„Kilencven percig hajtottunk, nem álltunk le a gólgyártással, elégedett vagyok a csapat teljesítményével és a sajátommal is. Nagyon jól játszottunk, mindent beleadtunk, boldog vagyok, hogy három góllal tudtam segíteni a csapatnak. Nem akarunk már többé veszíteni. Kijöttünk a koronavírus-válságból, bajnokok leszünk.”

Fotó: www.redbullsalzburg.at

A csapattárs Maximilian Wöber nem szaporította a szót a Szoboszlai-gála kapcsán. Szobo nagy játékos lesz – mondta, hozzátéve, hogy „matchwinner”, azaz nyerőember volt a magyar tinisztár.

Az olasz média igencsak felbolydult Szoboszlai rövid karrierjének talán legnagyobb produkciója nyomán. Az Azzurrissimo.it szerint a Milan és a Juventus után már a Napoli látókörébe is bekerült az ifjú magyar tehetség, és ezt a Calciomercato.it kommentárja is megerősíti. A Tuttomercatoweb.com idézi a Gianlucadimarzio.com beszélgetését Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával: „Van még hová fejlődnie, főleg a védekezésben, de a rúgótechnikája, a taktikai érettsége, és ahogy lát a pályán, az messze átlagon felüli. Ha Itáliában folytatná a pályafutását egy nagy klubnál, az sokat lendítene a fejlődésén, de csak akkor, ha rendszeresen játszani fog. Ha viszont csak a kispadra szerződtetnék, akkor azt javasolnám neki, hogy még egy darabig maradjon Salzburgban. Mert a legfontosabb az, hogy folyamatosan játsszon!”

Nos, ha ilyen meccsek jönnek sorozatban, mint az elmúlt hetekben, akkor nem fenyegeti a kispad veszélye napjaink messze legnagyobb magyar tehetségét. És most már senki sem érzi túlzásnak, esetleg hírlapi kacsának a Milan, a Juventus és a Napoli érdeklődését. Mint ahogy az is biztosra vehető, hogy a Transfermarkt.de honlapon olvasható becsült ár, a 13,5 millió euró immár köszönőviszonyban sincs „Szobo” tényleges piaci értékével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.