Újpesti megemlékezés az évfordulón

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) vezetői, korábbi és mai sportolói tegnap ünnepélyesen emlékeztek meg.

Magyar Nemzet
2020. 06. 17. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) vezetői, korábbi és mai sportolói tegnap ünnepélyesen emlékeztek meg arról, hogy 135 éve, 1885. június 16-án alapították meg a lila-fehér klubot. Az egyik legrégebbi, ma is működő egyesület Megyeri úti székházánál az UTE Labdarúgó Akadémia tagjai által alkotott sorfal között elhaladva Őze István klubigazgató és Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület országgyűlési képviselője koszorúzta meg Aschner Lipót, a klub első elnöke és legnagyobb mecénása, valamint Técsőy Tichy Henrik, az úszó- és vízilabda szakosztály egyik alapítójának emléktábláját, majd Szusza Ferenc legendás labdarúgó szobránál Sontra Tamás, az akadémia igazgatója és Balajcza Szabolcs, az UTE edzője, az Újpest FC korábbi kapusa helyezett el lila-fehér koszorút. Bene Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó mellszobránál olimpiai bajnok tornász és Ancsin János jégkorongozó helyezett el virágot. Az egybegyűltek ezután a Szent István tér (volt piactér) 19-es szám alatti ház falán, ahol 135 éve néhány sportszerető fiatal megalapította az Újpesti Torna Egyletet, koszorúzták meg az emléktáblát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.