Litauszki Feczesin útját követi: Újpestről az NB II-es Vasashoz szerződik

Az Újpest korábbi csapatkapitánya, Litauszki Róbert a Vasasnál futballozik a 2020–2021-es idénytől. Litauszki 16 évet húzott le a lila-fehéreknél.

2020. 07. 01. 10:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 esztendős Litauszki Róbert 162 első osztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára az Újpest színeiben, 16-szor szerepelt a korosztályos válogatottakban, a felnőttválogatottban pedig kétszer jutott el a kerettagságig. A védő kétszer nyert Magyar Kupát, és egyszeres Szuperkupa-győztesnek vallhatja magát.

– A Vasas vezetőségének és stábjának a bizalma nagyon sokat jelent számomra, én pedig olyan ember vagyok, aki ezt a bizalmat kamatostól szeretné meghálálni – idézi Litauszkit a Vasasfc.hu. – Őszintén megtisztelő érzés, hogy része leszek a Vasas csapatának, annak a Vasas-projektnek, ami nagyon sokak számára hosszú évekre vonzóvá vált az elmúlt hónapok során. Bízom benne, hogy velem kiegészülve nagy célokat tudunk elérni. A téli erősítéssel elindult ez a folyamat, az elmúlt fél évben mutatott teljesítmény önmagáért beszél, így a célunk nem lehet más, mint megnyerni a bajnokságot, majd évről évre fejlődni. Feczesin Róbert – az NBI téli góllövő listájának vezetője – is azért választotta a Vasast, mert a klub vezetői ideális jövőképet tudtak felvázolni neki, az azóta eltelt időszak pedig engem is meggyőzött, örömmel vágok bele ebbe az új kalandba. Tizenhat év újpesti kötődés nem kevés, de mindent meg fogok tenni azért, hogy a Vasas-szurkolók befogadjanak és a megbecsülésüket, a tiszteletüket a pályán nyújtott teljesítményemmel kivívjam – fogalmazott a védő.

Az Újpest hétfőn öt távozót jelentett be; Litauszki mellett Novothny Soma, Zsótér Donát, Balázs Benjámin és Jonathan Heris is szerződése lejártával búcsúzott a Megyeri úttól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.