Köszönés nélkül lépett le az ifjúsági olimpiai bajnokunk

„Fájó, hogy ennyi év közös munka után még csak köszönésre sem méltatott minket, búcsú nélkül váltunk el” − nyilatkozta a Ceglédi VSE cselgáncsszakosztályának vezetőedzője, Bíró Tamás az ifjúsági olimpiai bajnok, junior vb-aranyérmes Özbas Szofi átigazolásával kapcsolatban a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 07. 11. 10:24
zbas Szofi
Budapest, 2019. július 13. Özbas Szofi a brazil Ketleyn Quadros elleni mérkõzésén a nõk 63 kilogrammos súlycsoportjának elõdöntõjében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 13-én. MTI/Czagány Balázs Fotó: Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos fejezet zárult le a Ceglédi VSE dzsúdó szakosztályának és egykori versenyzőjének, a 18 éves Özbas Szofinak az életében: a tavaly a junior-világ- és Európa-bajnokságot, valamint az U23-as kontinensviadalt egyaránt megnyerő ifjúsági olimpiai bajnok sportoló a Békés Megyei Kano Judo SE csapatába igazolt. A tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes cselgáncsozó leszögezte: ez az ő magánügye, nem nyilatkozik az átigazolásának okáról.

Özbas Szofi távozott Ceglédről Fotó: MTI/Czagány Balázs

Emiatt csak az egyik oldal álláspontja ismert, Bíró Tamás, a ceglédi klub vezetőedzője így vélekedik a történtekről:

„Nem szép a történet. Már egy évvel ezelőtt borítékolható volt, hogy ez bekövetkezik, amikor nem volt hajlandó aláírni a szerződését. Rendszeresen problémát jelentett a pénz: egyesületünk nem dúskál a forrásokban, esetében azonban megoldható lett volna a korrekt fizetés. A probléma abból adódott, hogy a kontraktust egyoldalúra akarta formálni; természetesen úgy, hogy felé billenjen a mérleg nyelve” – mondta el Bíró Tamás.

A teljes cikk itt olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.