Puscas továbbra is szorgalmasan lövöldözi a gólokat

A Reading magyar származású román válogatott csatára már 11 találatnál jár az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2020. 07. 18. 13:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brentford gólfelelőse, Ollie Watkins kiemelkedik a Championship mezőnyéből a 26 góljával, de vannak játékosok, akik évek óta megbízhatóan teljesítenek a kapu előtt. Például a Reading csatára, George Puscas, aki a BBC statisztikája alapján idén már 11 gólt szerzett és kiosztott három asszisztot. A magyar felmenőkkel rendelkező román támadó 218 percenként lő gólt, az eddigi 57 lövési kísérletéből 23 találta el a kaput.

A 24 éves, margittai születésű csatár Aradon kezdett futballozni, 2013-ban vette meg az olasz Internazionale, összesen négy – köztük egy Európa-liga- – meccsen szerepelt a kék-feketéknél. Majd hosszas kölcsönjáték következett: a Bari, a Benevento és a Novara csapatában is megfordult, 2019-ben a Palermo következett, egy szezont töltött el Balogh Norbert és korábbi klubjánál.

Szicíliából igazolta le a Reading nyolcmillió euróért, ezzel ő lett új csapata történetének legdrágább igazolása. Jelenleg a második szezonját tölti a klubjánál. Puscas a román válogatottban is kiegyensúlyozottan teljesít: az eddigi 14 fellépésén hat gólt szerzett.

Korábban felvetődött, hogy a 187 centiméter magas csatár a magyar válogatottban szerepeljen, de az akkori szövetségi kapitány, Egervári Sándor nem tartott igényt Puscas játékára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.