Szoboszlai magyar klubtársa súlyosan megsérült

Egy balszerencsés esés vetett véget a vasárnap duplázó Bukta Csaba idényének, a Liefering támadója az ősztől bizonyíthatja, hogy helye van a Red Bull Salzburg első keretében.

Forrás: NSO2020. 07. 21. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukta Csaba vezérletével győzött a Liefering – a másodosztályú osztrák klub hivatalos honlapja így hirdeti a Grazer AK ellen 5–2-re megnyert mérkőzésről[2] szóló cikkét. A 18 éves korosztályos válogatott támadó szerezte együttese első és második gólját, a tudósítás szerint sokat vállalkozott, a pálya minden szegletében jelen volt – egészen a 62. percig, amikor is egy balszerencsés esés után hordágyon kellett levinni.

– Megvan a pontos diagnózis, sajnos több szalag is elszakadt a vállamban, úgyhogy meg kell műteni – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a kényszerpihenőre szoruló labdarúgó. – Ebben az idényben már biztosan nem lépek pályára, de azért bízom benne, hogy az ifjúsági Bajnokok Ligája őszi kezdetéig felépülök.

A korábban a DVSC utánpótlásában nevelkedő fiatal két és fél éve tartozik a Salzburg kötelékébe, s hozzáállásának, teljesítményének köszönhetően a 2019–2020-as idényt a klub másodosztályú fiókcsapatánál, a Lieferingnél töltötte. A szélsőként és középcsatárként is bevethető labdarúgónak remekül sikerült az első idénye a felnőttfutballban: húsz mérkőzésen hét gólt és kilenc gólpasszt jegyez. Különösen a kényszerszünet után kapta el a fonalat, kilenc találkozón nyolc pontot ért el a kanadai táblázaton, ami különösen nagy érdem, ha tudjuk, mi minden történt a játékossal.

– Sokat dolgoztam a leállás alatt, ám beteg lettem, három hétig elhúzódott a makacs náthám, az otthoni készülés így semmit sem ért. Visszatérésem után arra összpontosítottam, hogy mihamarabb visszanyerjem az erőmet, és ez a szakmai stáb közreműködésével sikerült. Alapvetően szélsőnek tartom magam, s mivel rombusz alakzatban játszunk, valahányszor középcsatárként számoltak velem, ezért a játékrendszert és a posztot is meg kellett szoknom. Úgy érzem, mostanra elsajátítottam a Salzburg taktikáját, bele kellett rázódnom a felnőttfutballba, mivel érettebb, rutinosabb labdarúgók ellen, nagyobb intenzitású mérkőzéseken játszom. Több fiatal is megkapja a lehetőséget a bizonyításra, néhányan az első keret edzőtáborába utazhatnak. Én most erről sajnos lemaradok, de bízom benne, hogy télen vagy a jövő nyáron már én is mehetek – közölte a Salzburg tehetséges labdarúgója.

Bukta Csaba a következő idényt is a Lieferingben kezdheti – feltéve, ha meghosszabbítja idén nyáron lejáró szerződését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.