Tagadják, de hazaugorhatott Mexikóba a koronavírusos pilóta

Igazolódtak a félelmek, az első, „bizonytalan” eredményt hozó koronavírustesztje után a második egyértelműen pozitív lett Sergió Péreznek. A Racing Point mexikói pilótája így nem indulhat a szabadedzésekkel pénteken kezdődő Formula–1-es Brit Nagydíjon.

2020. 07. 31. 7:53
null
Mogyoród, 2020. július 16. A FIA által közreadott képen Sergio Perez, a Racing Point mexikói versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának otthont adó mogyoródi pályán, a Hungaroringen tartott sajtótájékoztatón 2020. július 16-án. A futamot július 19-én rendezik. MTI/AP/FIA pool Fotó: MTI/AP/FIA pool Forrás: MTI/AP/FIA pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délután derült ki, hogy Sergio Pérez koronavírustesztje nem hozott egyértelműen negatív eredményt, így a Racing Point pilótáját be sem engedték a silverstone-i pályára, újabb tesztre kötelezték. Éjjel ennek is meglett az eredménye – pozitív lett, így a vb-pontverseny hatodik helyén álló mexikói pilóta kénytelen kihagyni a versenyt.

Sergio Pérez nem védekezett eléggé
Fotó: MTI/AP/FIA pool

Mint ismert, a Formula–1 mezőnye egyfajta „buborékban” él, hogy minimálisra csökkentsék a fertőzés kockázatát, és a Racing Point csütörtökön közölte is, hogy Pérez a július 19-i Magyar Nagydíj után nem utazott haza Mexikóba. Ám ez vélhetően nem fedi a valóságot. Amint arról az ESPN sportcsatorna beszámolt, a pilótát július 21-én ugyanis Guadalajarában látták a Plaza Andares-i „Corazón de Alcachofa” étteremben, ahol a családtagjaival, barátaival tartózkodott, és rajongókkal is fényképezkedett. A felesége, Carola Martínez pedig július 24-én az Instagram-fiókjába közös fotókat töltött fel, amelyeken Olaszországban láthatók, Porto Cervóban. Később a fotókat törölte, de erős a gyanú, hogy ezek nem egy korábbi nyaraláson készültek, és Sergio Pérez kiszabadult a „buborékból”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.