Újabb tenisztornát fújtak le a koronavírus miatt

Elmarad a bázeli keménypályás férfitenisztorna, amelyre október utolsó hetében került volna sor.

Forrás: MTI2020. 07. 14. 21:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt elmarad a bázeli keménypályás férfitenisztorna, amelyre október utolsó hetében került volna sor. A 2,3 millió euró összdíjazásúra tervezett viadal szervezői már egy hónappal ezelőtt közölték, hogy idén nem tudják megrendezni a versenyt, mindez kedden vált hivatalossá. Megfogalmazásuk szerint felelőtlenség, logisztikai szempontból pedig rendkívül nehéz lenne megtartani az őszi eseményt a bizonytalan közegészségügyi és gazdasági helyzetben.

Roger Brennwald főszervező leszögezte, a távolságtartási szabályok betartásával vagy zárt kapuk mögött nem akarnak versenyt rendezni.

Az ötvenedik bázeli férfitenisztorna így 2021. október 23–31. között zajlik majd.

Az ATP és a WTA június közepén bejelentette, hogy augusztus 3-án a női, augusztus 14-én pedig a férfi nemzetközi teniszélet is újraindul, de mivel Kínában minden nemzetközi sportrendezvényt lemondanak az idei évre, hat WTA- és négy ATP-tornát törölni kellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.