Cseri Tamás 32 évesen lett újonc a futballválogatott keretében

Először kapott meghívott a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Cseri Tamás, a Mezőkövesd 32 éves játékosa is ott van Marco Rossi szövetség kapitány hétfőn kihirdetett huszonöt kiválasztottja között. A középpályás a klubja honlapjának nyilatkozott.

Magyar Nemzet
Forrás: mezokovesdzsory.hu2020. 08. 26. 18:45
null
Cseri Tamás (balra) nem számított a meghívóra Fotó: Toth Milan Forrás: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Őszintén szólva nem számítottam a meghívóra, de tudat alatt valahol mindig bízik benne az ember, hogy felfigyelnek a teljesítményére. Nagyon jólesett és várom, hogy mi lesz az összetartáson. Egy játékosnak mindig nagyon jó érzés, ha valahol számítanak rá. Természetesen most még első a klub, hiszen van egy nagyon fontos bajnoki mérkőzésünk a válogatott összetartásáig, de vasárnaptól már azzal fogok foglalkozni. Bízom benne, hogy a beilleszkedéssel nem lesz problémám. Ami rajtam múlik, mindent meg fogok tenni azért, hogy lehetőséget kapjak, de ez majd a szövetségi kapitányon múlik. Ha lehetőséget kapok, nagyon fogok örülni, de ha esetleg nem lépek pályára, akkor sem történik semmi baj, ugyanis nekem már az is nagy dolog, hogy 32 évesen behívást kaptam a válogatottba – mondta el Cseri Tamás a Mezőkövesd honlapján.

A Mezőkövesd játékmestere, Cseri Tamás itt ellépett a fradista Sigér Dávid mellett
Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

A válogatottra két Nemzetek Ligája-mérkőzés vár, szeptember 3-án Törökországban játszik, míg három nappal később Oroszország jön Magyarországra.

– Ha magamból indulok ki, én mindig a győzelemre törekszem és fontos számomra, hogy élvezhető, szép focit mutasson az a csapat, amelyikben játszom. Igaz, hogy nehéz ellenfelekkel találkozunk, de úgy gondolom, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, láttunk már csodákat. Nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, beleállunk majd a munkába és igyekszünk megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak.

Cseri Tamás arról is beszélt, hogy megtalálta a számításait Mezőkövesden, ahol a családias hangulatot is megkedvelte. Ám a szavaiból kitűnik, ez azért nem jelenti azt, hogy innen is vonul majd vissza.

– Úgy érzem, hogy megtaláltam a számításaimat, nem véletlenül telepedtem le Egerben. Azt persze hozzá kell tennem, hogy egy futballista életében sohasem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap, ugyanakkor van még szerződésem a klubbal, meglátjuk majd, hogy mennyi időt töltök ki belőle.

A városban élő emberek nagyon szeretik a futballt, és ennek hangot is adnak olyan értelemben, hogy megállítanak bennünket, mindenkihez van egy kedves szavuk. Együtt tudunk ünnepelni a győzelmek után és a vereség esetén sem dől össze a világ, ugyanúgy bíznak a csapatban és biztatnak bennünket. Ami a csapatot és a klubot illeti, nagyon szeretem az egész közeget, igazán családias a hangulat Kövesden. Mindenki tud küzdeni a másikért és az új játékosok is be tudnak illeszkedni a közösségbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.