A Debrecen kiszenvedte a győzelmet a másodosztályú rajton

Elkezdődött a labdarúgó NB II 2020–2021-es idénye. Az élvonalból érkezett Kaposvár és Debrecen is bemutatkozott a másodosztályban, mindketten rengeteg helyzetet dolgoztak ki, amivel a Rákóczi kikapott, a DVSC viszont nyerni tudott. Meglepetésre a Vasas az Illovszky-stadionban csak 1-1-et játszott a Kazincbarcikával.

2020. 08. 02. 20:04
null
Fotó: Picasa Forrás: dvsc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaposvár, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Győr, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Haladás, Vasas – hihetnénk a hagyományok alapján, hogy az első osztály csapatait soroljuk. Ám ez tévedés, a hétvégén rajtolt NB II mezőnyének a felét alkotják ilyen patinás klubok.

Az NB I-ből kiesett Kaposvár hazai mérkőzésével kezdődött a másodosztály szezonja, és némi meglepetésre a Rákóczi kikapott, a Nyíregyháza elvitte mind a három pontot. A hazai együttes a második félidő elején kihagyott egy tizenegyest, amiért a sors a 84. percben büntette meg, akkor Hornyák Marcell a harmadik nagy ziccerét értékesítette, és ezzel a góllal nyert a Nyíregyháza.

Az előző NB I-es bajnokság talán legnagyobb meglepetése a hétszeres bajnok Debrecen kiesése volt. Az inkább megerősödött, mint meggyengült DVSC 28 év után szerepelt ismét a másodosztályban, és a Budaörs ellen kezdett a Nagyerdei Stadionban. Kaposvárott Waltner Róbert vezetőedző a kihagyott helyzetek miatt kesergett, ez azonban semmi sem volt ahhoz képest, amit a Loki mesterének, Kondás Elemérnek kellett átélnie: játékosai ziccerek tömkelegét rontották el, vagy pedig Kovács Péter, a vendégek kapusa védett parádésan. Végül a 83. percben ünnepelhetett a végig lelkesen szurkoló debreceni tábor, ekkor Szatmári Csaba bombázott a hálóba.

– Nem görcsösek voltunk, hanem előfordul a futballban, hogy nem jön a gól, és a legnagyobb helyzetek is kimaradnak – értékelte a mérkőzést a lefújás után a gólszerző. – Már a meccs elején kihagytunk ziccereket, ha azokat értékesítjük, akkor zsebben a mérkőzés, és felszabadultan játszhattunk volna. Ezen feltétlenül javítanunk kell a szerdai városi rangadóra a DEAC ellen.

A forduló talán legnagyobb meglepetése, hogy az újonc Pécs kiütötte a Dorogot, azaz nagyszerűen mutatkozott be, a 4-0-s végeredmény már a 32. percben kialakult. A Haladás sem sokat teketóriázott Siófokon: a 20. percben már 3-0-ra vezetett. A házigazdák szépíteni tudtak, de így is súlyos vereségbe szaladtak bele. A Szeged–Békéscsaba rangadót a vendégek nyerték, az Ajka pedig legyőzte az élvonalbeli álmokat szövögető ETO FC Győrt.

NB II, 1. forduló. Szombat: Kaposvár–Nyíregyháza 0-1. Vasárnap: Soroksár–DEAC 1-0, Debrecen–Budaörs 1-0, Pécs–Dorog 4-0, Ajka–Győr 2-1, Szeged–Békéscsaba 0-2, Gyirmót–Csákvár 3-0, Szolnok–Szentlőrinc 1-0, Siófok–Haladás 1-5, a Vasas–Kazincbarcika 1-1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.