Nagyon megjárta a világ legjobb motorversenyzője + videó

A korai visszatérésről szóló híresztelések ellenére még több hónapig harcképtelen lesz Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának a címvédője.

2020. 08. 22. 19:59
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honda csapat szombaton bejelentette, hogy a spanyolok hatszoros világbajnokára két-három hónapos rehabilitáció vár, és csak akkor ül ismét motorra, ha teljesen felépült súlyos felkarsérüléséből. Ezzel a 27 éves versenyzőnek minden esélye elszállt arra, hogy megvédje címét, mivel ha október 25-én tér vissza a hazájában sorra kerülő futamon, akkor már csak négy viadalon indulhat az idei szezonban.

A műtét után Marc Márquez is azt hihette, hogy hamarosan felépül, de erre még hónapokat kell várnia
Fotó: Facebook

Márquez jobb felkarja a július 19-én rendezett jerezi idénynyitón tört el egy bukás következtében, körülbelül 140 km/órás sebességgel száguldott, amikor elesett. A sóderágyban még saját motorja is eltalálta a tehetetlenül repülő versenyzőt. Már az esés után látszott, hogy nagy a baj, hiszen hordágyon, nyakmerevítővel kellett elvinni a pályaorvosokhoz kivizsgálásra, nem sokkal később az is kiderült, hogy műteni kell. A versenyzőt kétszer is megoperálták, s most kiderült, hogy a tervezettnél sokkal tovább tart a felépülése.

S íme Marc Márquez hatalmas bukása:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.