Marco Rossi kettőt cserélt, még egy újoncot behívott

Labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya, Marco Rossi sérülések miatt kettőt cserélt a keretében, Holender Filip és Kecskés Ákos is meghívót kapott a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

2020. 08. 28. 16:45
ROSSI, Marco
Tíz hónap után találkozik ismét a válogatott Marco Rossi vezetésével Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közösségi oldalán kiemelte, hogy a keretbe eredetileg jelölt Baráth Botond és Tamás Krisztián sérülés miatt nem állhat rendelkezésére. Az olasz szakember a Budapest Honvéd két játékosa helyett a svájci Lugano két légiósát, Holender Filipet és Kecskés Ákost hívta be, akik közül utóbbi először került a kiválasztottak közé. A bő keretbe Babati Benjámin (ZTE), Cseri Tamás (Mezőkövesd), (DAC) és Szőke Adrián (Heracles Almelo) is először került be. Tamás Krisztián (Bp. Honvéd) az előző idényben kétszer is kapott meghívót, de mindkétszer megsérült, ezért el sem utazott a válogatott-összetartásra; egészen hihetetlen, hogy most is így járt.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes jövő csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A keret:

kapusok:

(Ferencváros), (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Fehérvár)

védők:

Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), (Ferencváros), (Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano), Korhut Mihály (DVSC), (Omonia Nicosia), (RB Leipzig), (Apollon Limasszol)

középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd), (Honvéd), Kalmár Zsolt (DAC), (Bristol City), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), (Salzburg)

csatárok:

Babati Benjámin (ZTE), Holender Filip (Lugano), Nikolics Nemanja (Fehérvár FC), (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest), (Mainz), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.