Nagy László és Csollány Szilveszter is lefutja a maratont

Október 10–11-én 35. alkalommal rendezi meg a Budapest Sportiroda Magyarország legnépszerűbb szabadidősport-eseményét, a SPAR Budapest Maraton fesztivált. A kétnapos sportesemény az elmúlt években 30 000 fős részvétellel büszkélkedhetett.

Magyar Nemzet
Forrás: Budapest Sportiroda2020. 08. 24. 18:15
null
Nagy László kiválóan játszott, a mérkőzés után pedig meghatódva vette át a Marian Cozmáról elnevezett díjat Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A korábbi években megszokottnál szerényebb az érdeklődés, de idén is egy csodálatos eseményt tervezünk. Kérdéses még a külföldi futóturisták részvétele, ők ebben a helyzetben az utolsó pillanatban döntenek majd az utazási szabályok ismeretében – mondta el Kocsis Árpád. A versenyigazgató arról is beszámolhatott, hogy a maratonfutás rajtjánál ott lesz a korábbi világklasszis kézilabdázó valamint olimpiai bajnok tornászunk,

Nagy László 2019-ben két órán belüli időt futott élete első félmaratonján, ami olyan élményt jelentett számára, hogy nem volt kérdés: idén maratont fut.

– Fergeteges hangulatban telt a tavalyi félmaratonom, ráadásul olyan helyszíneken futottunk, hogy már a célba érést követően elhatároztam, ezt idén sem hagyhatom ki. Evés közben jött meg az étvágy, és most már abszolút a maratonra fókuszálok – mondta el pályafutása során 19-es mezben játszó kézilabdás, aki a verseny rendezőinek gesztusaként a SPAR Budapest Maratont is 19-es rajtszámmal futhatja le.

A 39 éves, korábbi világklasszis átlövő a felkészüléséről így beszélt:

– Aktív pályafutásom harminc éve alatt olyan állóképességre tettem szert, ami most is segít ugyan a felkészülésben, de ez természetesen egy egészen más mozgás, ezért hosszú futásokkal igyekszem a szervezetemet tudatosan ráhangolni erre a kihívásra. A Normafán futok, egy-egy alkalommal húsz kilométer körüli távokat teljesítve, de már kóstolgatom a harminc kilométert is.

A 2000-es, Sydney-ben rendezett olimpia tornaversenyein gyűrűn aranyérmes, olimpiai és világbajnok Csollány Szilveszter ugyancsak rajthoz áll, ő már a második maratonját futja.

A Sopronban élő, 50 éves Csollány 2019 tavaszán a BSI egyik rendezvényén a Balatonnál teljesítette először a 42,2 km-es klasszikus távot. Most tudatosabb felkészüléssel arra készül, hogy könnyebben vészelje át a táv utolsó harmadában óhatatlanul jelentkező holtpontokat, és persze tavalyi időeredményét is szeretné felülmúlni.

– A maratonra való felkészülést idén a megfelelő pulzuszóna beállítása érdekében egy terheléses orvosi vizsgálattal kezdtem, és szakember is segít edzéstervvel. A megfelelő futócipő kiválasztásában Földingné Nagy Judit női maratoni csúcstartótól kaptam segítséget, de azt a tanácsát is igyekszem megfogadni, hogy verseny közben figyeljek az optimális erőbeosztásra – nyilatkozta Csollány Szilvszter, aki leggyakrabban a Lövérek emelkedőin és lejtőin rója a kilométereket heti három-négy alkalommal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.