A Salzburgnak is sikerült, újabb magyar jutott be a BL-be

Az első mérkőzéshez hasonlóan a párharc visszavágóján is büntetőből volt eredményes Szoboszlai Dominik a Makkabi Tel-Aviv ellen a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában. Csapata, a Red Bull Salzburg 3-1-re győzte le izraeli ellenfelét, összesítésben 5-2 arányban, sorozatban másodszor jutott be a BL csoportkörébe.

2020. 09. 30. 23:09
FC Salzburg vs Maccabi Tel Aviv
Gólszerzők egymás közt: Eden Karzev és Szoboszlai Dominik Fotó: EPA/CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehetetlen helyzetbe került a Makkabi Tel-Aviv a Red Bull Salzburg elleni párharc előtt. Az odavágót kilenc játékosnak kellett kihagynia koronavírus-fertőzés miatt, a visszavágóra pedig egész kezdőcsapatnyi labdarúgó maradt ki a keretből a fertőzés vagy sérülés miatt. Az izraeli bajnokságban sorban halasztotta el a találkozóit, a Bajnokok Ligája selejtezőiben viszont erre nem volt lehetőség, mivel volt legalább tizenhárom mezőnyjátékos és két kapus, aki a klub rendelkezésére állt.

Az első mérkőzést hazai pályán 2-1-re bukta el a Tel-Aviv, így a helyzete tényleg kilátástalannak tűnt. Ráadásul a visszavágón sem az izraeli csapat vette kezébe az irányítást, hatalmas mezőnyfölényben játszott a Salzburg. A 16. percben ezt sikerült gólra is váltani. Az izraeliek védelmi hibák sorozatát hajtották végre, még gólpasszt is adtak Patson Dakának. Daniel Tenenbaum kapus ugyan beleért a lövésbe, de védeni nem tudott. Ezután is az osztrák együttes támadott, de közben a salzburgi védelem a nagy semmittevésben elkényelmesedett, és a 30. percben Eden Karzev kétszer is kapura lőhetett egymás után. Az elsőt még fogta Cican Stankovic, a kipattanó viszont visszakerült a játékos elé, második próbálkozása már bement.

Gólszerzők egymás közt: Eden Karzev és Szoboszlai Dominik
Fotó: EPA/CHRISTIAN BRUNA

A Salzburg erőre kapott, két perccel később hatalmas ziccere volt, amelyet egy majdnem (rendkívül komikus) öngól követett. Emellett sem tétlenkedett, előbb volt egy hatalmas szabadrúgása, amit az ellenfél kapusa kitenyerelt. A félidő végén rúgott büntetőjével szemben már nem volt esélye Tenenbaumnak. A Tel-Aviv vezetőedzője, Giorgos Donis ezt már nem bírta elviselni, szitkok hadát zúdította a játékvezetőre, aki a görög szóvirágokat kiállítással „jutalmazta”.

A második félidőben a vendégek felrázták magukat, egyre többet támadtak. De rengeteg volt a hiba a mezőnyben, sok volt az elrontott passz. Ziccerekhez sem igazán, nemhogy gólhoz jutott volna az izraeli együttes. Ezzel ellentétben, a 68. percben a salzburgi Patson Daka másodszor is betalált, Albert Vallci beadása után a zambiai csatár magányosan fejelt a kapuba. Ez a gól eldöntötte a továbbjutást, ezután már csak kisebb helyzetek voltak mindkét oldalon. Szoboszlai Dominik végigjátszotta az összecsapást.

Bajnokok Ligája selejtező, 4. forduló:

Red Bull Salzburg–Makkabi Tel-Aviv 3-1 (2-1)

Gólszerző: Daka (16., 68.), Szoboszlai (45+4.), ill. Karzev (30.)

Továbbjutott: Red Bull Salzburg 5-2-es összesítéssel

További eredmények:

Midtjylland–Slavia Praha 4-1 (0-1), tj. Midtjylland 4-1-es összesítéssel

PAOK–Krasznodar 1-2 (0-0), tj. Krasznodar 4-2-es összesítéssel

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.