időjárás 4°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Elkapta a koronavírust az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor

Forrás: Origo.hu, Nemzeti Sport
2020.09.17. 15:22
Elkapta a koronavírust az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor

Mint arról szerdán az Origo is beszámolt, három magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje lett pozitív. Ma már tudjuk, hogy egyikük az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor.

A sportoló a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, amikor a szokásos menetrendnek megfelelően a csapatorvos felhívta az aktuális teszt eredményével, már érezte, hogy baj lehet. Hangsúlyozta, minden óvintézkedést betartott, így maga sem érti, hogy kaphatta el a betegséget.

„Nemigen értettem, hogyan kaphattam el a fertőzést, hiszen annyira figyeltem mindenre, de tényleg minden apróságra. Nem jártam sehová, csak edzésre. Meglepett az eredmény” – mondta, ugyanakkor mindenkit megnyugtatott, hogy nincsenek és nem is voltak tünetei. Egyetlen fájdalma, hogy le kell állnia az edzésekkel, még otthon sem ülhet fel a szobakerékpárra.

[caption id="" align="aligncenter" width="644"] Fotó: AFP/VINCENT JANNINK[/caption]

Edzőivel, Linával (Csang Csing) és Bánhidi Ákossal napi kapcsolatban van, mindketten megnyugtatták, hogy gyorsan túl lesz a betegségen és folytathatja a munkát.

„Bánt ez az egész, tényleg azt hittem, mindent megteszek azért, hogy ne kapjam el a vírust, úgy véltem, az óvintézkedésekkel, az odafigyeléssel, az elővigyázatossággal ki lehet védeni a fertőzést – úgy látszik, mégsem” – mondta Liu Shaolin Sándor, aki azt üzente a hozzá hasonló fiataloknak, hogy vigyázzanak magukra és az idősekre is.

A teljes interjú a Nemzeti Sporton olvasható.

Koronavírus itthon

Vakcinákkal hálálta volna meg Banglades a magyar orvosok munkáját

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.