Elvitte a járvány Liu Shaolinék országos bajnokságát

Immár második alkalommal halaszt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ): elmaradt a rövid pályás gyorskorcsolyázók október 11-12-ére tervezett országos bajnoksága – mindennek oka természetesen a koronavírus-járvány.

Magyar Nemzet
Forrás: moksz.hu2020. 09. 29. 19:20
ISU World Cup Short Track - Montreal
Liu Shaolin Sándor is elkapta a koronavírust Fotó: Minas Panagiotakis - International Skating Union (ISU)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Három versenyzőnk koronavírus-tesztje lett pozitív a közelmúltban, a rehabilitációjuk az orvosi stáb kezében van: szigorúan meghatározott protokollt követően állhatnak újra edzésbe. Mivel a magyar bajnokság egyben kvalifikációs verseny is, vagyis azon a sportolók kivívhatják a helyüket a világversenyekre utazó csapatban, szeretnénk mindenki számára azonos esélyeket biztosítani – indokolta a döntést Telegdi Attila, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya ágazatának sportigazgatója.

Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor szeptember 16-án a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy ő az egyik fertőzött.

– Nemigen értettem, hogyan kaphattam el a fertőzést, hiszen annyira figyeltem mindenre, de tényleg minden apróságra. Nem jártam sehová, csak edzésre. Meglepett az eredmény – nyilatkozta a sportoló.

Liu Shaolin Sándor is elkapta a koronavírust
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nincsen garancia arra, hogy később nem fordul elő újabb fertőzés a válogatott versenyzők körében, azonban a nemzetközi versenyrendezési helyzet sajnálatos módon lehetőséget nyújt arra, hogy a MOKSZ ezúttal a halasztás mellett döntsön. Hogy mikor kerül sor a magyar bajnokságra, arról akár már a napokban határozhatnak a szakvezetők, hiszen a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) a héten várhatóan dönt a short trackesek világkupa-sorozatának ázsiai, vagyis harmadik és negyedik állomásáról – mint ismert, az ISU augusztus végén a vk-sorozat két kanadai viadalának törléséről határozott.

Az elmaradt bajnokság idejére, vagyis október második hétvégéjére a MOKSZ egy tesztversenyt tervez, ám arról, hogy azt mely korosztályok számára, milyen programmal rendezi meg, csak később hoz döntést a szövetség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.