Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia

Kilencperces gólcsend nem fér bele a tavalyi BL-döntős ellen

Csak fellángolásai voltak a Ferencvárosnak a tavalyi döntős Rosztov-Don ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában. A magyar edző, Hlavaty Tamás vezette orosz sztárcsapat legyőzte a Fradit.

Magyar Nemzet
2020. 09. 12. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában még soha nem győzte le a Ferencváros a Rosztov-Dont, 2016 óta csak egy döntetlent tudott felmutatni hazai pályán az oroszok ellen, az összes többi hazai és idegenbeli találkozó a Rosztov sikerével zárult. A nyáron alaposan megerősített, minőségi idegenlégiósokkal felturbózott Fradi a 2020–2021-es BL-szezon hazai rajtján a Rosztov-Donnal találkozott.

Elek Gábor csapatában zömmel a tavalyi főszereplők kaptak szerepet, közülük Klujber Katrin volt a legeredményesebb, s ha nem véd Bíró Blanka magas színvonalon, akkor komolyabb hátrányt szed össze a szünetig a zöld-fehér csapat. Védekezésben nem volt agresszív és határozott a Ferencváros, Anna Vjahirjeva és társai sokszor zavartalanul kígyózhattak át az FTC védő falán. Elek Gábor időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, ez mérsékelt hatásfokon sikerült, négygólos rosztovi előnnyel ért véget az első félidő.

A ferencvárosi Klujber Katrin (jobbra) nagyon igyekezett Kszenyija Vlagyimirovna Makejevával (balra), Vladlena Bobrovnyikovával és az orosz védőfallal szemben
Fotó: MTI/Mónus Márton

A folytatásban volt olyan szakasza a meccsnek, amikor a Fradi kettős emberelőnyben tudott jelentősen zárkózni. Kettőre csökkent ekkor a hátrány, s mintha itt egy darabig le is horgonyoztak volna a csapatok. Klujber Katrin lendületből volt veszélyes, Biró zseniálisan védett, a tavalyi alapcsapat tagjain kívül olykor a holland világbajnok szélső, Angela Malestein rázta meg magát. A félidő közepére egy gólra olvadt az orosz előny, és a Ferencváros az egyenlítésért támadhatott, Háfra Noéminál belemensét fújtak a játékvezetők, az ellenoldalon Zaadi volt eredményes. Így lett 20-20 helyett 19-21. Majd egy kilencperces gólcsendnek köszönhetően visszaállt a négygólos különbség.

Csak fellángolásai voltak a Ferencvárosnak az orosz válogatott sztárokra építő Rosztov-Don ellen. A következő fordulóban a 2019-es Final Four tagja, a Vipers Kristiansand látja vendégül Elek Gábor csapatát.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don 25-26.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.