Feltekert a Tour de France hegyére a 130 kg-os olimpiai bajnok

A kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok cselgáncsozó Teddy Riner ideiglenesen új sportágban próbálta ki magát, megmászta a vasárnap véget ért Tour de France egyik komoly emelkedőjét. A franciák 31 éves klasszisa a Twitter-oldalán tudatta a hírt.

Magyar Nemzet
Forrás: Judoinfo.hu2020. 09. 21. 21:00
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ egyik legrangosabb sporteseménye, a Tour de France kerékpáros körverseny a koronavírus-járvány miatt július helyett szeptemberben vonta magára a világ sportszerető közvéleményének figyelmét. Természetesen a franciák az idén is szívükön viselték nemzeti viadaluk sikerét, a múlt héten így tett a nehézsúlyban kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok cselgáncsozó Teddy Riner is, aki Marseille közelében megmászta a Col de l’Espigoulier nevű hegyet – tudatta a Judoinfo.hu szakportál. A csúcsig vezető tizennégy kilométeres, átlagosan 3,78 százalékos emelkedő, valamint a 723 méternyi szintemelkedés legyőzése önmagában is szép kihívás, különösen ha valaki 204 centiméter magas és százharminc kilót nyom, mint Riner. Az időeredményéről nem érkezett hír, de a Tourt megnyerő szlovén Tadej Pogačarnak vélhetően nem kell tartania attól, hogy új rivális bukkant fel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.