időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Rossi: Lebecsültek bennünket a törökök, megérdemeltük a győzelmet

2020.09.03. 23:58
Rossi: Lebecsültek bennünket a törökök, megérdemeltük a győzelmet

Marco Rossi rá jellemzően érzelemdús nyilatkozattal értékelte a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s győzelmét Törökországban. A kapitány szerint megleptük a törököket a taktikával. Szoboszlai azt mondja, már a lövés pillanatában érezte, ebből bizony gól lesz.

A magyar labdarúgó-válogatott megérdemelten győzött 1-0-ra Törökország vendégeként a Nemzetek Ligája nyitófordulójában. Éppen amikor már kezdtünk beletörődni, hogy a sok magyar lehetőség dacára gól nélküli döntetlen lesz a végeredmény, akkor Szoboszlai Dominik 30 méterről, szabadrúgásból hatalmas gólt rúgott.

– Volt visszhangja az öltözőben is – beszélt a gólról Szoboszlai az M4 Sportnak nyilatkozva. – Van olyan érzés, amikor eltalálod a labdát, s máris érzed, hogy be fog menni. Szerencsére befelé pattant.

A törökök úgy jöttek fel a pályára, hogy azt hitték könnyű lesz, mi pedig úgy, hogy mindent elkövetünk a győzelemért. Egymásra találtunk, pedig nagyon kicserélődött a csapat.

– Szerencsére nagyon jó mérkőzést játszottunk, végre megmutattuk, milyen kvalitás van a csapatban – ezt már Sallai Roland mondta, aki ezúttal ékként játszott, méghozzá kiválóan. – Büszkék vagyunk magunkra, s reméljük, az egész ország büszke ránk. Az ő térfelükön játszottunk, ha kicsit jobban figyelünk, már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést.

Sallai Roland végig nagyon veszélyes volt, középen is feltalálta magát
Fotó: MTI/AP

Marco Rossi a lélektani szempontokat emelte ki.

– A törökök lebecsültek minket, mi viszont megleptük őket. Az első félidőben nagyon jól teljesítettünk. A másodikban már nekik voltak inkább lehetőségeik, de azt gondolom, megérdemelten győztünk – jegyezte meg a kapitány.

Rossi beszélt arról is, honnan jött az ötlet, hogy 3-5-2-es hadrendben álljon fel a válogatott.

– Kétszer már játszottunk így. Az elmúlt 10 hónapban nagyon sok statisztikát néztünk végig, s azt láttuk, így kevesebb gólt kaptunk. Szlovákia ellen is már akkor jöttek a gólok, amikor átálltunk négy védőre.

Aztán ismét érzelmesen zárta az értékelését:

– Azt kértem a játékosoktól, a hazájukért harcoljanak. A csapatmunka diadala volt a győzelmünk, s önbizalmat adhat a folytatásra. Ha így játszunk ezután is, akkor sikeresek leszünk, és a szurkolók is velünk lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.