A Fradi volt a legjobb dolog, ami történhetett vele

Janurik Kinga huszonnyolc évesen a nyáron igazolt Érdről a Ferencvároshoz. A 31-szeres válogatott női kézilabdakapus hétvégén mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, a dániai Esbjergben több bravúrral járult hozzá a Fradi idegenbeli győzelméhez. Janurik karrierje legfurcsább mérkőzésének tartja az Esbjerg elleni diadalt.

Szilágyi
2020. 10. 13. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gól-, és emberhátrányban, nyolc hadra fogható játékos nélkül idegenben fordítani Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Volt már hasonló élménye a pályafutása során?

– Szerepeltem már nem egy emlékezetes mérkőzésen, játszottam a válogatottban a 2016-os Európa-bajnokágon és a 2018-as vb-n. De nem kell sokat gondolkoznom, az elmúlt hétvégi Esbjerg elleni BL-meccs kívánkozik az élre. Minden körülmény pontosan úgy volt, ahogy mondta, de hadd említsek még egyet. Minket nyomott a tét, hiányzott nyolc játékosunk, de mi győzni akartunk Dániában.

Janurik Kinga fontos védésekkel segített Dániában
Fotó: Fradi.hu

– Mikor érezte azt, hogy ezzel a viharvert Ferencvárossal bravúrt érhetnek el idegenben?

– Talán meglepő lesz az, amit mondok, de már az öltözőfolyosón, a bemelegítésnél éreztem, hogy hatalmas tűz lobog bennünk, és képesek lehetünk a győzelemre. Nem estünk kétségbe akkor sem, amikor négygólos hátránnyal zártuk az első félidőt. Sőt, úgy mentünk fel a pályára a szünet után, mintha mi vezetnénk. Nehéz ezt pontosan megfogalmazni, de valahogy az volt az érzésem, hogy egyszerre voltunk nyugodtak és nagyon elszántak. Én a mérkőzés jelentős részében a kispadon foglaltam helyet, de amikor az edzőnk, Elek Gábor beküldött a pályára, azon voltam, hogy akár csak egy pici, apró védéssel tudjak lendíteni a csapat játékán. Végtelenül boldog vagyok, hogy én is hozzá tehettem valamit ehhez a sikerhez.

– Elek Gábor azt mondta, hogy a Dániában látott Fradi épp az ellenkezőjét játszotta annak, mint amit normál esetben szokott. Erről mi a véleménye?

– Gábornak igaza van. A mi csapatunk alapvetően szeret futni, rohanni, szeretjük a gyors, tempós kézilabdát. A játékoskeretünkben is hemzsegnek azok a játékosok, akiknek fekszik a gyors játék. De most alkalmazkodnunk kellett a körülményekhez, nem nyílhattunk ki teljesen, ezért inkább tudatosan lassítottuk a játékot, amivel szerintem megleptük az Esbjerget. Nem tudtak erre válaszolni.

– Elmarad a NEKA elleni hétközi bajnoki mérkőzésük. Ennek örülnek, mert lesz idő kipihenni a fáradalmakat vagy bánkódnak, amiért nem tudnak lendületből lejátszani még egy meccset?

– Ha sor került volna a meccsre, akkor ugyanúgy 110 százalékot adtunk volna, mint Dániában. Mint már mondtam, alkalmazkodunk a körülményekhez és a jövő hétvégi BL-találkozón is igyekszünk csúcsformában teljesíteni. Már alig várom.

– Tízéves érdi szakaszt zárt le a nyáron, mielőtt aláírt a Ferencvároshoz. Jó döntés volt a Fradihoz szerződnie?

– Ez a legjobb dolog, ami történhetett velem. Huszonnyolc évesen megtapasztaltam, hogy milyen klubszinten a legmagasabb szinten játszani. Örülök, hogy a Fradit választottam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.