Buszozás után Valter Attila csapattársa nyerte a 19. szakaszt

Három megterhelő hegyi szakasz után sík etap várt az olasz kerékpáros körverseny mezőnyére. A 19. szakaszt 258 kilométerre tervezték, de az előző napok kihívásai után a versenyzők a sztrájk lehetőségét is felvetve, biztonsági okokra hivatkozva kiharcolták, hogy az első bő 100 kilométert buszon tehessék meg.

Magyar Nemzet
2020. 10. 23. 17:40
null
Morbegno, 2020. oktber 23. A mezny a 103. Giro d'Italia olasz orszgti kerkpros krverseny tizennkilencedik, Abbiategrasso s Asti kztti 124,5 kilomteres szakaszn, Morbegnban 2020. oktber 23-n. MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro Fotó: Luca Zennaro Forrás: MTI/EPA/ANSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lerövidített szakaszon az összetett esélyesek további pihenés gyanánt több mint tíz percre elengedték a szökevényeket. Közülük CCC-s csapattársa, Josef Černý támadott 22,5 kilométerrel a vége előtt, a riválisok pedig nem érték utol. A cseh kerékpáros pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta nagy körversenyen.

A Giro d'Italia összetettjében továbbra is a holland Wilco Kelderman (Sunweb) vezet, de előnye mindössze 12 másodperc csapattársával, Jai Hindley-vel szemben, míg Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers) hátránya 15 másodperc a rózsaszín trikós mögött. Nagyon szoros csata várható tehát a szombati, hegyi befutós szakaszon és a vasárnapi, Girót záró milánói időfutamon.

Valter Attila a főmezőnnyel együtt ért célba, összetettben továbbra is a 29. helyen áll.

A párhuzamosan zajló spanyol körversenyen, a Vueltán sem változott az összetett állása, a negyedik szakaszt mezőnyhajrá végén az ír Sam Bennett nyerte. Az összetett élcsoportja: 1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 16:30:53 óra, 2. Dan Martin (ír, Israel Start-Up Nation) 5 mp h. 3. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) 13 mp h.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.