Előbb sírt, majd világkupa-győztes lett Dévai Boglárka

Jobban nem is sikerülhetett volna az Európa-bajnok Dévai Boglárka visszatérése, a 20 esztendős tornásznő lábsérülése és kórházi kezelések, két év kihagyás után kedvenc szerén, ugrásban aranyérmes lett a szombathelyi világkupán.

2020. 10. 03. 19:34
null
Dévai Boglárkának jobban nem is sikerülhetett volna a visszatérése Fotó: Freschli Jozsef Forrás: Magyar Torna Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HunChallenge torna világkupán Dévai Boglárka ugrásban az első helyen jutott a nyolcas fináléba, s miként elmondta, pénteken a selejtező után az öltözőben örömében együtt sírt az edzőivel. A 2018-as glasgow-i Európa-bajnokságon aranyérmes szombathelyi, vagyis most „hazai pályán” lévő 20 éves tornásznő a döntőben valamivel bizonytalanabb volt, mint a selejtezőben, de 13,950 pontot kiérdemelve megnyerte a versenyt. Az ukrán Anastaszija Motak 13,775-tel lett ezüstérmes.

Dévai Boglárkának jobban nem is sikerülhetett volna a visszatérése
Fotó: Magyar Torna Szövetség

– Viszontagságokkal teli időszak van mögöttem. Nagyon izgultam, de nagyon jó volt Szombathelyen meghallgatni a Himnuszt. Köszönöm a támogatást mindenkinek, a győzelmemet pedig – többek között – a két orvosomnak is ajánlom – nyilatkozta a magyar szövetség hírlevelében Dévai Boglárka, aki makacs sérüléssorozata miatt két évet hagyott ki.

A szombathelyi sportoló 2018 szeptemberében egy edzésen beütötte lábujját a felemáskorláton, és csakhamar egy kisebb műtétre volt szüksége, mert egy letört csontszilánk miatt jelentős fájdalmai voltak. Az orvosi beavatkozás után a seb elfertőződött, ezért Dévai Boglárka ismét kórházba került, és további operációkra került sor, a szteroidok miatt pedig komolyan károsodtak a szalagjai és az ízületei, így csak mankóval tudott járni. Tavaly tavasszal egy korrekciós műtét, majd antibiotikumos kezelés következett, az edzéseket csak június elején tudta újrakezdeni, de a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet következtében mostanáig kellett várnia, hogy ismét versenyezhessen.

A szombathelyi világkupán a férfiaknál a gyűrű döntőjében Tomcsányi Benedek révén voltunk érdekeltek, s versenyzőnk negyedikként zárt. – Nem vagyok elégedetlen, hiszen a verseny előtt elfogadtam volna ezt a helyezést – vallotta be.

Mészáros Krisztofer két szeren is döntőzött: – Lólengésben és talajon mutathattam be a gyakorlataimat a fináléban. Nyolcadikként és hatodikként végeztem. Második éve vagyok a felnőttek mezőnyében, úgy gondolom, nem lehetek elégedetlen – hangsúlyozta Mészáros.

Lólengésben Mészároson kívül volt még egy magyar a döntőben, Kállai Zoltán hetedikként zárt. Visszakanyarodva a nőkhöz, Székely Zója felemáskorláton hatodik lett, míg Bácskay Csenge beugróként – a térdsérüléssel küszködő olimpikon, helyett került a csapatba – két döntőben szerepelt: ugrásban a hatodik, felemáskorláton a nyolcadik helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.