Néhány magyar légiós boldogan gondolhat vissza a hétvégéjére

Bár november 12-ig, az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőig a Ferencváros Bajnokok Ligája-szereplése lesz az érdeklődés középpontjában, addig sem közömbös azonban, hogy a válogatott légiósai mennyit és hogyan játszanak a klubjaikban. Szokásos körképünkben a hétvégi teljesítményeket foglaljuk össze.

Magyar Nemzet
2020. 10. 19. 10:03
Gulácsi Péter; Orbán, Willi; Gnabry, Serge
Willi Orbán szerényen fogadta a dicséretet Fotó: Filip Singer Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnevesebb magyar légiós, a koronavírus miatt nem jöhetett el a válogatott októberi mérkőzéseire. A Salzburg azóta kiszabadult a karanténból, és 3-0-ra legyőzte idegenben a hozzá hasonlóan élvonalbeli St. Pöltent a labdarúgó Osztrák Kupa második fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A magyar válogatott középpályás ezúttal is remekelt, az első félidőben szabadrúgásból Albert Vallcinak, az utolsó negyedórában akcióból Enock Mwepunak, majd szögletből André Ramalhónak adott gólpasszt, így a Salzburg 3-0-ra megnyerte a találkozót, és bejutott a legjobb tizenhat közé.

 

SZOBOSZLAI DOMINIK GÓLPASSZAI

 

 

Jól ment a szlovák bajnokság tabelláján az első helyen álló Dunaszerdahelynek és benne Kalmár Zsoltnak is. A DAC a Zemplín Michalovcé vendége volt, és a második félidőben lezajlott gólpárbajt a magyar légiós együttese nyerte 4-2-re. Kalmár egy tizenegyest értékesített, és kilenc góljával vezeti a Fortuna Liga góllövőlistáját.

Németországban a várakozásokkal ellentétben egyelőre nem került vissza a Mainz keretébe, a többi magyar viszont pályára lépett a Bundesligában. A Freiburg hazai pályán Sallai Rolanddal a 69. percig a soraiban 1-1-re végzett a Werder Bremennel, az RB Leipzig pedig 2-0-ra nyert a magyarjait is bevetve Augsburgban. védte a lipcseiek kapuját, pedig a második félidőre állt be. A Leipzig a szerbek elleni válogatott meccs után visszarendelte Gulácsit, Orbánt viszont nem, a védő ezért játszhatott Moszkvában. Ebből arra lehetett következtetni, hogy a klub nem számít rá, ám szerencsére ez tévedésnek bizonyult.

 

Ha kell, Willi Orbán kisegíti Gulácsi Pétert
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

 

– Két héttel ezelőtt nem voltam túl boldog, elvégre nem kaptam lehetőséget a klubomban – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Willi Orbán. – Aztán következett a Schalke elleni bajnoki, amelyen végre ismét kilencven percet játszottam, ráadásul gólt fejeltem a négy nullára megnyert meccsen. Ezt követte a válogatott szünet, tíz nap alatt rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam, hihetetlenül erős csapategység jellemzett minket a legutóbbi három találkozón.

Hozzátette: a tavaly októberi térdműtétje után szeptemberben, a törökországi Nemzetek Ligája-mérkőzésen játszott először újra kilencven percet, most ez a bolgárok, a szerbek és az oroszok ellen új lendületet kapott, tehát sokat köszönhet a válogatottságnak, és egyre jobban teljesít a klubjában is.

Cipruson klubja, az Omonia Nicosia 2-1-re legyőzte az Ahnasz együttesét, ám a magyar védő nem ünnepelhetett felhőtlenül: a 65. percben tiszta gólhelyzetben buktatta ellenfelét a tizenhatoson belül. Az Omonia ekkor 2-0-ra vezetett, a tizenegyesből a házigazda szépített, Langot pedig kiállította a játékvezető. Ezt megelőzően utoljára 2017 decemberében, a francia Dijon játékosaként kapott piros lapot. Az Aploon Limassol vélhetően Szalai Attilával a védelemben hétfőn este játszik.

 

Lang Ádám kiállítása

 

 

A többi magyar légiós hétvégéjéről távirati stílusban is be lehet számolni: Nagy Ádámot nem nevezte az angol másodosztályú Bristol City a Barnsley ellen; Szőke Adrián a 67. percben állt be a holland Heraclesbe, amely otthon kapott ki 1-0-ra a Waalwijktól; Svájcban a Vaduz–Lugano találkozó 1-1-gyel végződött, a vendégcsapatba Kecskés Ákost a 65. percben cserélték be; Bese Barnabás viszont csak a Leuven kispadját koptathatta, a csapata 2-2-t játszott az Anderlecht stadionjában; Holender Filipet a szerb Partizan Beigrad nem nevezte a Crvena zvezda elleni talákozóra, amely 2-2-vel ért véget; Törökországban Varga Kevin viszont pályára léphetett a második félidőben, csapata, a Kasimpasa 1-1-et játszott a Karagümrük vendégeként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.