Mindkét szabadedzés elmaradt a Formula–1-es Eifel Nagydíjon

Biztonsági okokból pénteken a délelőtti és a délutáni szabadedzést sem tudták megtartani a Formula–1-es Eifel Nagydíjon, a németországi Nürburgringen. Az esős, ködös időben a mentőhelikopter nem tudott volna felszállni a pálya területén, a pilóták ezért nem körözhettek.

Magyar Nemzet
2020. 10. 09. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt a szabadedzést előbb 30, majd újabb 30 perccel csúsztatták, délben pedig bejelentették, hogy a versenyautók nem hajthatnak ki a bokszutcából. Michael Masi versenyigazgató a televíziós közvetítésben elmondta, a kórház túlságosan távol helyezkedik el a pályától, mentőhelikopterre pedig mindenképpen szükség lenne a létesítmény területén. Hozzátette, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) szempontjából a legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért ha a helikopter nem tud felszállni, akkor nem tartják meg a tréninget.

Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője is csak elektromos rollerrel közlekedhetett
Fotó: MTI/AP/AFP/Ina Fassbender

A szabadedzés törlése két Formula–2-ben versenyző pilóta számára lehetett igazán bosszantó. Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia ezen a napon mutatkozott volna be az F1-ben, az edzésen az Alfa Romeo egyik autóját vezette volna, míg a brit Callum Ilott az egyik Haas volánja mögött körözhetett volna a Nürburgringen. A pályán délután sem változott az időjárás, változatlanul esős, ködös maradt. Ezt a szabadedzést is előbb 30, majd újabb 30 perccel csúsztatták, 16 órakor pedig végleg lefújták.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondta, a közeljövőben vélhetően nem tudnak lehetőséget biztosítani a Ferrari-junioroknak, csak a szezonzárón, decemberben Abu-Dzabiban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.