Öt külön csoportban készülnek a szegediek a BL-meccsre

Habár többen visszatértek már koronavírusos megbetegedésük után, a MOL–Pick Szeged kézilabdacsapatának még mindig különleges módszerekkel kell felelnie a különleges kihívásokra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 27. 10:45
null
Forrás: Facebook/MOL-Pick Szeged
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három idegenbeli meccs, három vereség eddig a mérlege a MOL–Pick Szeged kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligájában. Csütörtökön végre hazai pályán is pályára léphet az idényben a magyar együttes, a nyolccsapatos csoport második helyén álló német Flensburg érkezik Szegedre.

Juan Carlos Pastor csapatának az elmúlt heteit alaposan megkeserítette a koronavírus. Betegsége után ugyan Bodó Richárd, Dean Bombac és Borut Mackovsek már visszatért a pályára, de a hosszú kihagyás után még egyikük sincs százszázalékos állapotban.

– Nem volt egyszerű hat hét teljes mozgásmentes időszak után visszatérniük. Ez rosszabb, mint a nyári pihenő, amikor csak három hétig nem mozognak. Hét-nyolc napot tudtak edzeni, a csapattal csak hármat. Ez nagyon kevés, még időre, több hétre van szüksége mindhárom játékosnak – mutatta be a helyzetet az M4 Sporton Bubori Kornél, a szegediek erőnléti edzője.

Bodóékhoz képest is lemaradásban van még a magyar válogatott beálló, de fertőzése után már ő is újra a csapattal tréningezik. A keret jelenleg a nehéz helyzethez igazítva öt különböző csoportban készül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.