Három portugál akarja Pep Guardiola és a Manchester City vesztét

A labdarúgó Bajnokok Ligájában ma pályára lép Szoboszlai Dominik, a Salzburg a Lokomotív Moszkvát fogadja, a rangadót pedig a címvédő Bayern München és az Atlético Madrid vívja. A C csoportban Pep Guardiolának és a Manchester Citynek három portugál edző vezette klubbal kell megküzdenie.

N. M.
2020. 10. 21. 12:06
Premier League - Newcastle United v Manchester City
A katalán szakember csupa ibériai ismerőst köszönthet Fotó: Lee Smith Forrás: Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München az előző, rendhagyó idényben triplázott, tehát megnyerte a Bajnokok Ligáját (a klub történetében a BEK-kel együtt hatodszor), a Bundesligát és a Német Kupát is, majd ráadásként szeptemberben Budapesten elhódította az európai Szuperkupát a Sevilla ellen. Az új BL-idényt ugyancsak egy spanyol csapat, az Atlético Madrid ellen kezdi meg. Tehát mindjárt rangadóval. S persze nem ugyanazzal az együttessel.

Javi Martínez, a Szuperkupa hőse végül maradt, távozott Thiago Alcantara, Ivan Perisic és Philippe Coutinho, s érkezett Leroy Sané, Marc Roca és Douglas Costa (aki 2015–2018 között már szerepelt a bajoroknál). A teljes keretet tekintve ma este Sané nem áll Hansi Flick rendelkezésére.

– A lehető legsikeresebbek akarunk lenni, de a közelmúlt sikereinek megismétlése rendkívül nehéz lesz. Különösen a Bajnokok Ligájában van sok nagyon jó ellenfél – a Bayern vezetőedzője a BL-nyitány előtti nyilatkozatát letudta a kötelezővel.

Az Atlético az előző évadban a nyolcaddöntőben az akkor címvédő Liverpoolt búcsúztatta, a negyeddöntőben aztán a portói buborékban 2-1-re kikapott a Lipcsétől. A madridiak a nyáron mindenekelőtt a Barcelonában átadólistára tett uruguayi Luis Suárezzel erősödtek.

A csoport másik mérkőzésén Szoboszlai Dominik klubja, a Salzburg az orosz Lokomotiv Moszkvát fogadja, érdekesség, hogy az orosz csapatot a korábbi székesfehérvári edző, Marko Nikolics irányítja.

A B csoport két favoritja, a Real Madrid és az Internazionale egyaránt hazai pályán mutatkozik be, a Sahtar Doneck, illetve a Mönchengladbach ellen. A Real a spanyol bajnokságban szombaton hatalmas meglepetésre kikapott az újonc Cádiztól, míg az Inter a Milan elleni városi rangadón maradt alul. A Real a BL eddigi összes kiírásában továbbjutott csoportjából, nyilván idén sem adná alább.

A C csoportból az előzetes erőviszonyok alapján kiemelkedik a Manchester City. Josep Guardiola, a City spanyol – katalán – trénere a csoportkörben csupa portugál vezetőedzővel néz majd farkasszemet: a Portót Sérgio Conceição, a Marseille-t André Villas-Boas, az Olimpiakoszt pedig Pedro Martins irányítja.

A D csoport nyitókörében a 2019-es aranyérmes Liverpool az Ajaxhoz látogat. A két együttes összesen kilencszer nyerte meg a BEK-et és a BL-t, tétmérkőzésen az 1966/67-es szezon óta először találkoznak majd.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló. Szerdai program.

A csoport:

Salzburg–Lokomotív Moszkva 18.55 (tv.: Spíler2)

Bayern München–Atlético Madrid 21.00 (M4)

B csoport:

Real Madrid–Sahtar Doneck 18.55 (Spíler 1)

Internazionale–Mönchengladbach 21.00 (Spíler 1)

C csoport:

Olimpiakosz–Marseille 21.00

Manchester City–Porto 21.00

D csoport:

Ajax–Liverpool 21.00 (Spíler 2)

Midtjylland–Atalanta 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.