Több labdarúgó is kihagyhatja a válogatott mérkőzéseket

Az év végéig meghosszabbította korábbi döntését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, miszerint a járványra való tekintettel a kluboknak nem kötelező elengedniük játékosaikat a válogatott mérkőzésekre. Ez nemcsak a jövő héten induló dél-amerikai világbajnoki selejtezőkre lehet hatással, hanem a magyar labdarúgó-válogatott soron következő mérkőzéseire is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 02. 11:21
magyar labdarúgó-válogatott
Gulácsi Péter szeptemberben még hazatért Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet közleménye szerint azokba az országokba nem kell elengedni feltétlenül a futballistákat, amelyekben a beutazás után karanténra, vagy legalább ötnapos elkülönítésre lenne szükség. Korábban többek között az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő klubok jelezték, hogy nem akarják elengedni dél-amerikai futballistáikat.

A dél-amerikai vb-selejtezők első körét a jövő hét végén rendezik. A nagyok közül Argentína pénteken Ecuadorral, Brazília szombaton Bolíviával találkozik.

szeptemberben még hazatért
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Nemzetközi Labdarúgós-szövetség első döntéséről már korábban beszámoltunk, akkor ez főleg a magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligájában lejátszott találkozóira lehetett volna hatással, de légiósaink hazatértek a nemzeti csapatba szeptemberben. Ez a továbbiakban is kulcsfontosságú lenne, hiszen Magyarország október 8-án Bulgáriában vendégszerepel az Európa-bajnokság pótselejtezőjén, három nappal később pedig Szerbiába látogat a Nemzetek Ligája B divíziójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.