időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Fiola Attilát jövőre kárpótolhatja a sors a 2016-os esztendőért

Magyar Nemzet
2020.11.20. 09:45

Négy éve sérülés miatt csak egy mérkőzés jutott neki a franciaországi Európa-bajnokságon. A Mol Fehérvár védője, Fiola Attila mindent elkövet azért, hogy jövőre valamennyi csoportmeccsen játszhasson az Eb-n.

A Paksról szerződtetett hátvéd klubja, a Mol Fehérvár honlapján elevenítette fel az utóbbi időszak emlékeit. Fiola Attila szerint a közvélemény nem vette volna komolyan azt az illetőt, aki kijelenti, hogy a magyar válogatott kijut az Európa-bajnokságra és megnyeri a csoportját a Nemzetek Ligájában. – Csodálatos egy hét van mögöttünk. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy kijutunk az Eb-re, mellette pedig csoportelsők leszünk a Nemzetek Ligájában és feljutunk az A ligába, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé, akkor, azt hiszem, mindenki csak legyintett volna rá – mondta a 32-szeres válogatott védő.

A harcias védő többször is bizonyította, hogy lehet rá számítani
Fotó: Mirkó István

Fiola hozzátette, hogy négy éve nem volt teljes az öröme, hiszen az Ausztria elleni győztes csoportmeccsen megsérült, és azt követően már nem léphetett pályára a franciaországi Európa-bajnokságon. – 2016-ban az élet elvette tőlem azt, hogy az Eb-n minden meccsen pályára lépjek, hiszen az első, osztrákok elleni találkozón megsérült a bokám, így gyakorlatilag nekem akkor ott be is fejeződött az Eb. Óriási motiváció számomra, hogy reális esélyem van jövőre ismét pályára lépni az Eb-n, azonban tisztában vagyok azzal, hogy ehhez végig nagyon jó, kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanom a Vidiben. Már nagyon várom a vb-selejtezők decemberi sorsolását is, kíváncsi vagyok, mely együttesek ellen kell majd megküzdenünk a világbajnokságért – fogalmazott Fiola.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.