Csapás a szurkolókra: betiltották a szotyizást a stadionokban

A héten új kormányrendelet jelent meg, amely szigorítja a sportrendezvények lebonyolítási rendjét, így a labdarúgómeccseken a szurkolókra is nagyobb kötöttségek vonatkoznak. A kötelező maszkviselés és a távolságtartás mellett a „házirend” új elemekkel is bővült.

2020. 11. 07. 12:35
Ezután szellősebben kell ülni a lelátókon Forrás: Facebook/FTC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a Mezőkövesd elleni vasárnapi, 17 órakor kezdődő NB I-e mérkőzése előtt a honlapján felhívja a figyelmet arra, hogy a Groupama Arénában a lelátón ezután már nem lehet ételt, italt fogyasztani, így szotyizni sem. És ez természetesen nem csak a Ferencváros stadionjára vonatkozik.

„Szeretnénk felhívni szurkolóink figyelmét, hogy a legfrissebb, 431/2020. kormányrendelet értelmében a stadionok lelátóin, így a Groupama Aréna lelátóin sem lehet ételt és italt fogyasztani. Erre csak a nézőtér alatti területen van lehetőség, betartva a maszkviselési és távolságtartási szabályokat. A 431/2020. Kormányrendelet 1. §. 6. pontja szerint: »Ha a sportrendezvény helyszínén vendéglátó tevékenységet is folytatnak, a helyszín étel, illetve ital kiszolgálására kialakított területén vagy helyiségében, kizárólag az ott megvásárolt étel és ital elfogyasztásának időtartama alatt nem kell a maszkot viselni.« Figyelemmel a fent leírtakra, a nézőtéren, a lelátón és a szurkolói szektorokban kötelező a maszk használat, így ezeken a helyeken tilos az étel és az ital fogyasztása (pl. műanyag pohárból üdítő, sör, napraforgó mag, tökmag, stb.). Szeretnénk megkérni a stadionba kilátogató szurkolóinkat, hogy a szájat és orrot takaró maszkot folyamatosan hordják!” – olvasható a Ferencváros honlapján.

A Groupama Arénában ezután az is lehet a mottó: Tokmac igen, tökmag nem.

Ezután szellősebben kell ülni a lelátókon
Fotó: Facebook/FTC

Mivel a stadionokban immár csak minden harmadik széken ülhet szurkoló, a FTC vasárnap kizárólag azoknak teszi lehetővé a belépést a Groupama Arénába a Mezőkövesd elleni összecsapásra, akik kedd estig érvényes jeggyel rendelkeztek, vagy már megváltották éves szezonbérletüket. Ugyanakkor a korlátozások miatt összesen csak 5907 szabad hely áll rendelkezésre, viszont ennél több szezonbérletet értékesített a klub. Így kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek, mert amikor a belépések száma eléri a szabad helyek számát, akkor a kapukat lezárják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.