Győzelmi kényszerben a Real Madrid az Internazionale ellen

Ma az A, a B, a C és a D csoport harmadik fordulós mérkőzéseivel folytatódik a Bajnokok Ligája csoportköre. A slágermeccset a B csoportban a Real Madrid és az Internazionale vívja.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 6:59
Borussia Moenchengladbach vs Real Madrid
epa08779150 Real Madrid's Sergio Ramos reacts during the UEFA Champions League group B soccer match between Borussia Moenchengladbach and Real Madrid at Borussia-Park in Moenchengladbach, Germany, 27 October 2020. EPA/SASCHA STEINBACH Fotó: SASCHA STEINBACH
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid–Internazionale összecsapáson a hazaiak számára nagy a tét, hiszen az előző két találkozójukon csupán egy pontot szereztek, az utolsó helyen állnak, így most mindenképpen nyerniük kellene. Ám az Internek is csak két pontja van, az ugyancsak a továbbjutásban bízó patinás olasz gárda sem áll jól. Érdekesség, hogy a két csapat a Bajnokok Ligájában csak egyszer, 1998-ban, a csoportkörben találkozott egymással, akkor a Real vendéglátóként 2-0-ra nyert, idegenben viszont 3-1-re kikapott.

Sergio Ramos is tudja, hogy a Real Madrid most nem hibázhat. EPA/Sascha Steinbach

Az A csoportban Szoboszlai Dominik csapata, az egy ponttal rendelkező Salzburg a címvédő, és a csoportkört két győzelemmel nyitó Bayern Münchent fogadja. Erre mondják: igazán szép feladat. Honfitársunk mindenesetre jó formában van, az osztrák együttes legutóbbi hat tétmérkőzésén mindig legalább egy gólból kivette a részét – két gól és hét gólpassz ebben a mérlege. A BL-ben pedig a Lokomotiv Moszkva elleni hazai (2-2) és az Atlético Madrid elleni idegenbeli találkozón (2-3) is betalált. A Bayern számára rossz hír, hogy Niklas Sülének tegnap pozitív lett a Covid–19-tesztje; a 25 éves, 27-szeres német válogatott védő a bajor klub közlése szerint otthoni karanténba vonult. (A bajor csapatból korábban Serge Gnabry esett ki koronavírus-fertőzés miatt, de az ő karanténkötelezettségét egy hete feloldották, így ő már visszatért, mi több, a Köln elleni szombati bajnokin gólt is szerzett.)

Az Ajax sokkal rosszabbul járt, ugyanis a holland csapat tizenegy játékosának lett pozitív a koronavírustesztje a Midtjylland elleni mérkőzés előtt! Az Ajax végül tizenhét játékossal utazott el Dániába. Az európai szövetség (UEFA) előírásai szerint ha az első csapat keretéből tizenhárom labdarúgó rendelkezésre áll, akkor le kell játszania a mérkőzést az érintett együttesnek. A klub nem hozta nyilvánosságra a fertőzöttek nevét, ám az utazók listájáról több kulcsjátékos hiányzik, valamint csak egy kapussal számolhat Erik ten Hag vezetőedző,

BL, csoportkör, 3. forduló, mai műsor.

A csoport: Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 18.55 (tv: Spíler 1), Salzburg–Bayern München 21.00 (tv: M4 Sport); az állás: 1. Bayern München 6, 2. Atlético Madrid 3, 3. Lokomotiv Moszkva 1 (3-4), 4. Salzburg 1 (4-5).

B csoport: Sahtar Donyeck–Mönchengladbach 18.55 (tv: Spíler 2), Real Madrid–Internazionale 21.00 (tv: Spíler 2); az állás: 1. Sahtar 4, 2. Mönchengladbach 2 (4-4), 3. Inter 2 (2-2), 4. Real Madrid 1.

C csoport: Manchester City–Olimpiakosz 21.00, Porto–Olympique Marseille 21.00; az állás: 1. Manchester City 6, 2. Porto 3 (3-3), 3. Olimpiakosz 3 (1-2), 4. Marseille 0.

D csoport: Midtjylland–Ajax 21.00, Atalanta–Liverpool 21.00 (tv: Spíler 1); az állás: 1. Liverpool 6, 2. Atalanta 4 (6-2), 3. Ajax 1, 4. Midtjylland 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.