Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kidurrant a buborék, szinte csak a buszsofőr nem fertőződött meg

A koronavírus-járvány közepette új értelmet nyert a „buborék” szó, a sportban a külvilág kizárásával, a legszigorúbb járványügyi ellenőrzés mellett zajló események esetében használjuk. Buborékban rendezik például a Formula–1 es futamokat vagy éppen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) rövid pályás sorozatát Budapesten a Duna Arénában. Ezt a gyakorlatot követte a román kézilabda-szövetség is, de a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában balul sültek el a dolgok.

Magyar Nemzet
Forrás: erdelysport.hu2020. 11. 06. 15:50
Itt még az egyik győzelmüket ünneplik a beszterceiek Forrás: Facebook/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról az Erdelysport.hu oldal beszámolt, október 29. és november 3. között a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna adott otthont a román női kézilabda-bajnokság 2–5. fordulójának mérkőzéseinek. Az úgynevezett buboréktorna keretében a csapatok hat nap alatt négy meccset tudtak le; elméletileg a legnagyobb járványügyi biztonság keretei között.

Ennek ellenére a besztercei Gloria csapatánál – hivatalosan: CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud – tömeges fertőzés történt. A Sepsiszentgyörgyön ott levő küldöttség összes tagját a hazaérkezést követően tesztelték, és lesújtó teszteredményekkel szembesültek a klubnál. Az erdélyi gárda huszonhárom fős küldöttségéből ugyanis csak hárman produkáltak negatív teszteredményt a szentgyörgyi torna után: a buszsofőr, a klubelnök és Mariana Tanc játékos – írja a Gazeta Sporturilor. De nemcsak a Gloriánál ütötte fel a fejét a koronavírus: a szintén erdélyi Nagydisznódnál egy, a Craiovánál hat teszteredmény lett pozitív.

A besztercei csapat a román kézilabda-szövetséget teszi felelőssé a kialakult helyzetért. „Többször is felszólítottuk a román kézilabda-szövetséget, hogy tekintsen el ettől a lebonyolítási rendszertől, és térjünk vissza a hagyományos kiíráshoz. Európában Románia az egyedüli ország, ahol egyetlen városban rendezik meg a forduló meccseit. Ez a rendszer kiemelt fertőzési veszélyt rejt magában. Ez újabb bizonyítéka, hogy a román szövetség nem tiszteli a csapatokat” – foglalható össze röviden a Gloria vezetőségének hivatalos reakciója.

A sepsiszentgyörgyi tornán amúgy a beszterceiek két győzelmet és két vereséget könyvelhettek el, és jelenleg a 8. helyen állnak a tabellán.

Itt még az egyik győzelmüket ünneplik a beszterceiek. Hiába volt a nagy elővigyázatosság
Fotó: Facebook/CS Gloria

Közben egészen érdekes hír érkezett Dániából: a soron következő Európa-bajnokság társházigazdája – Norvégia mellett – bejelentette, hogy az ország északi részén az összes farmon tenyésztett nyércet meg kell ölni, mivel az állatokban mutálódott a koronavírus, s tizenkét ember megfertőződött. Emiatt a kontinenstorna egyik tervezett helyszínén, Frederikshavnban is december 3-ig, az Európa-bajnokság első napjáig bezárnak az éttermek és a kocsmák is, illetve a zárt téri sporteseményeket törölték – írja az Nso.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.