Megbánta, elnézést kért a Ferencváros holland világbajnoka

Tizenegy gólos vereség után nem túl hálás feladat magyarázni a bizonyítványt. A 35-24-es német győzelemmel zárult női kézilabda Bajnokok Ligája-csoportmékőzés után Angela Malestein, az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbszélsője nem kertelt, kimondta, hogy amióta a Fradiba igazolt, még soha nem játszott olyan gyengén, mint az elmúlt hétvégén a Bietigheim ellen.

2020. 11. 11. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Engem is sokkolt a Bietigheim elleni tizenegy gólos vereség. Amióta a Ferencvárosban játszom, még nem játszottunk ennyire rosszul, és nekem is a hétvégi volt eddig a leggyengébb meccsem a Fradiban. Elnézést kérek érte – fogalmazott a holland válogatottal tavaly világbajnokságot nyert Angela Malestein. Az FTC-Rail Cargo Hungaria nyáron szerződtetett jobbszélsője nem repesett az örömtől, amikor szóba került a múlt hétvégi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés. A holland játékosnak duplán fáj a kudarc, korábbi csapata győzte le nagy gólkülönbséggel a jelenlegit.

Malestein könnyen beilleszkedett a Fradiba
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Malestein ritka rossz napot fogott ki az Érden játszott találkozón: a gyors, vagány, vállalkozó szellemű kézilabdázó csak egy gólt szerzett, és a védekezési feladatait sem látta el maradéktalanul. – Tényleg nem tudom, mi történhetett a csapattal, illetve vannak sejtéseim. A koronavírus legyengített bennünket, gyakran azt sem tudtuk, mikor, hogyan és hányan edzhetünk. Nehéz együtt élni ezzel a nyavalyával, de még mielőtt félreértene, ezt nem kifogásként mondom. Borzasztóan játszottunk, tényleg nagyon sajnálom. És ilyenkor mindig ugyanaz történik: az egyik csapatnak nem megy, a másiknak pedig minden összejön. Ilyen volt a Bietigheim elleni meccsünk – értékelt Malestein. A holland szélső a védekező játékával kapcsolatban szintén nem akart kifogásokat keresni, elismerte, hogy korábbi csapattársával, Antje Lauenrothtal nem tudott mit kezdeni; a rutinos német válogatott szélső nagyon élt, 7 gólt szerzett a Fradi ellen. A 27 éves szélső hozzátette: a Bietigheimben volt egy kiegyensúlyozott, bravúrokkal megspékelt kapusteljesítmény, a norvég Emily Stang Sando remekül védett, még ez is nehezítette a Fradi dolgát.

Nem villogott a korábbi csapata ellen
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A Ferencváros gyors és fegyelmezett játékkal, és természetesen győzelemmel készült köszönteni az ötvenedik születésnapját november 5-én ünneplő vezetőedzőt, a válogatott társ-szövetségi kapitányát, Elek Gábort. A tervek hamar szertefoszlottak, a megálmodott taktikából szinte semmi sem valósult meg a pályán. Az ideiglenes hazai pályán, Érden elveszített két pont nagyon hiányozhat a folytatásban, de Malestein nem az a típus, aki a múltban él, és elmereng a már lejátszott mérkőzés lehetséges kimenetelein. – Profi vagyok. Eszembe sem jut a vereség, régen megette volna a fene, ha beengedem ezt a gondolatot a karrierembe. A hétvégén sem tettem, egyszerűen jobb, sokkal jobb volt a Bietigheim, ezt sajnos el kell ismernem. Van rá néhány napunk, hogy összekapjuk magunkat, és idegenben próbáljuk legyőzni a németeket – közölte a holland szélső.

Malestein hozzátette, a 43 ezer fős német kisváros után megkedvelte a kétmilliós budapesti forgatagot, könnyedén beilleszkedett a Ferencvárosba. – Gyors és fegyelmezett kézilabdát akarunk játszani, nem szabad, hogy olyan sok teret hagyjunk a Bietigheim átlövőinek, mint Érden. Hiszek a csapatban, mindannyian tudjuk, hogy többet nem fordulhat elő az, ami múlt héten szombaton. Be fogjuk bizonyítani, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek – fogalmazott érdeklődésünkre a holland klasszis.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.