Nem volt barátság, megvertük a lengyeleket az új kapitánnyal

Győzelemmel debütált a magyar jégkorong-válogatott élén a kanadai szövetségi kapitány, Sean Simpson. A mieink az állandó felkészülési partnert, Lengyelországot 5-2-re verték. Szombaton újra összecsap a két csapat.

2020. 11. 05. 22:29
null
Magosi Bálint szerezte az első gólunkat Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hangulat messze nem volt az igazi, hiányzott a hokimeccseken „békeidőben” elmaradhatatlan szurkolótábor; minden harmadik széken ülve nehéz vérpezsdítő atmoszférát teremteni.

A magyar válogatott szerencsére így is érezte a tét néküli mérkőzés tétjét: egyfelől mindenki bizonyítani az ezen a meccsen debütáló új szövetségi kapitánynak, a kanadai Sean Simpsonnak, másfelől mégis csak kiváltság, hogy ezekben a nehéz időkben egyáltalán válogatott meccset lehet játszani.

Jól kezdték a mieink a találkozót, egyértelműen Bartalisét diktálták a tempót. S meg is lett ennek az eredménye, az első harmadban 2-0-s vezetésre tettek szert. Előbb Magosi lőtt a lengyel kapusra nézve kicsit kínos gólt, a kapu mögül húzta be a korongot.

Majd Bartalis István következett, az ő találata volt a legszebb a meccsen. Gyors mozdulattal, csuklóból emelte a pakkot a rövid felsőbe.

A másik harmad kiegyenlítettebb volt, sőt ezt a szakaszt a lengyelek nyerték 2-1-re. A két vendéggól között Becze Tihamér volt eredményes. Érdekesség, hogy Becze és Bartalis gyerekkori jó barátok, de nem ám Budapestről, hanem Gyergyószárhegyről... Bartalis fiatalon áttelepült Magyarországra, Beczének viszont négy évet ki kellett hagynia nemzetközi szinten, hogy 2018-ban bemutatkozhasson a magyar nemzeti csapatban. Az előző kapitány, a finn Jarmo Tolvanen csak perememberként számolt vele, talán Simpsonnak rögtön az első meccsen bizonyított. Azt ugyanis senki nem vonja kétségbe, hogy technikás, gólerős hokis.

A harmadik harmadban és Szirányi Bence találatával alakult ki az 5-2-es végeredmény. S mint a nyilatkozatából kiderült, Sean Simpsonnak ez a két gól volt a legfontosabb.

– Azt kértem a fiúktól, hogy az utolsó harmadot nyomják meg, akkor domináljanak, amit teljesítettek. Még ismerkedünk egymással, de már az edzéseken is kedvező tapasztalatokkal gazdagodtam – értékelt a kanadai szakember.

Még Hetényi Zoltánt illik kiemelni, aki szép védésekkel járult hozzá a sikerhez, nem véletlenül őt választották meg a mérkőzés emberének.

Magyarország–Lengyelország 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)

Magyar gólszerzők: Magosi (12.), Bartalis (15.), Becze (34.), Nagy G. (48.), Szirányi (57.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.