Nem volt kérdés: a Győri ETO újabb könnyed győzelme

A Győr, papíron is, hazai mérkőzésén 38-25-re verte a Borussia Dortmundot a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így továbbra is vezeti csoportját.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 15:43
null
Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-BV Borussia 09 Dortmund Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki sima siker már előrevetítette, hogy a Győri ETO női kézilabdacsapatára vasárnap sem vár szoros mérkőzés a Bajnokok Ligájában. A magyar csapat határozott kezdéssel gyorsan lezárta a mérkőzés érdemi részét: az első félidő közepére már 11-3-ra ellépett a Borussia Dortmundtól.

A folytatásban már nem nőtt ilyen rohamos mértékben a különbség, de izgulniuk egy pillanatig sem kellett a győri szurkolóknak. A 60. perc végén 38-25-öt mutatott az eredményjelző.

A győriek nagyon szépen elosztották egymás között a gólokat. Amorim és Oftedal hat-hat gólig, Görbicz és Nze Minko öt-öt találatig jutott, míg Kurtovic és Lukács egyaránt négyszer vette be a németek kapuját.

A Győr hét meccs után öt győzelemmel és két döntetlennel áll BL-nyolcasa élén, bár a vesztett pontok tekintetében a CSZKA Moszkva pozíciója a legjobb. Az első két hely egyaránt automatikus negyeddöntőt jelent a csoportkör végén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.