Szűk húsz perc alatt lerendezte az MTK az Újpestet + videó

Tizennyolc perc alatt szerzett három góllal hamar eldöntötte a három pont sorsát az MTK az erősen tartalékos Újpest ellen. Prosser Dániel duplázott, majd adott egy assisztot, a harmadik és a negyedik gólt Miovzski szerezte.

Magyar Nemzet
2020. 11. 01. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis képzavarral élve, a koronavírus állította össze az Újpest kezdőcsapatát az MTK ellen. A lila-fehéreknél is egyre több a fertőzött labdarúgó, ezért kezdeményezte az Újpest a mérkőzés elhalasztását, de az MTK ezt nem fogadta el. Így több meghatározó játékosa távollétében erősen tartalékos kezdőcsapatot volt kénytelen kiállni Predrag Rogan, a lilák edzője. És nagyon korán kiderült, hogy az Újpestnek nincs esélye az MTK-val szemben.

Prosser két gólt szerzett, és kiosztott egy gólpasszt
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A negyedik percben rögtön az első lehetőségét gólra váltotta a kék-fehér alakulat: az exújpesti Cseke ugratta ki Miovszkit, középen érkezett a Honvédban nevelkedett, azóta több helyen is megfordult Prosser Dániel, és közelről a kapuba lőtt.

Kisvártatva megint ő volt a főszereplő: Cseke húzta meg a jobb szélen, a beadására pontosan érkezett, és szép fejest küldött a felső sarokba.

Még nem volt vége az újpestiek megpróbáltatásainak: a két gólja után Prosser kiosztott egy gólpasszt, Miovszkit szolgálta ki elegánsan, a légiós pedig nem hibázott. Ezzel lett 18 percnyi játék után 0-3.

A folytatásra elfogytak az események. Az Újpest további fiatalokat küldött pályára a közönség nagy-nagy örömére. A végén még egy Miovszki is betalált.

Labdarúgó NB I, 9. forduló: Újpest–MTK 0-4 (0-3). Gólszerzők: Prosser (4., 10.), Miovszki (18., 93.). Az Újpest a 8., az MTK az 5. helyen áll a tabellán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.