A világ legjobb játékosa nem tagja a magyar válogatott keretének

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a férfi vízilabda-válogatott bő keretét a világliga januári végjátékára. A debreceni tornán két alapember biztosan hiányozni fog a magyar csapatból.

Magyar Nemzet
2020. 12. 28. 14:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszfős magyar keret vasárnaptól jövő keddig Budapesten készül, majd a csapat a meccsek helyszínen, Debrecenben tréningezik tovább a szűkített 15 fős kerettel. A vlv.hu szakportál a névsort böngészve megállapította, hogy amennyiben Konarik Ákos és Vigvári Vendel szűkítés után is kerettag marad, akkor a magyar válogatott szinte biztosan újoncavatással indítaná az új évet.

A zseniális játékos visszatérésére még várni kell
Fotó: Mirkó István

Két fontos játékosára biztosan nem számíthat a kapitány: a 2019-ben a világ legjobb játékosának választott olimpiai bajnok, a sérülése után rehabilitációs munkát végez, és nem egészséges Varga klubtársa, a szintén a Ferencvárost erősítő BL-győztes, sem.

Az Európa-bajnok és biztos olimpiai résztvevő magyar válogatott jövő pénteken Olaszországgal játszik a negyeddöntőben, győzelme esetén másnap a horvát–montenegrói párharc továbbjutója vár Märcz Tamás csapatára a legjobb négy között. A finálét és a helyosztókat jövő vasárnap rendezik.

A magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete:

Kapusok: Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), (FTC).

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), (FTC).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.