Danyi Gábor szerint nincs okunk a nagy drámázásra

A Németország elleni vereség sem változtatott az eddigi jelszavakon: továbbra is az építkezést és a tanulást hangsúlyozza Danyi Gábor, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kollégája, Elek Gábor szerint az Európa-bajnkságon nincs nyomás a játékosokon, de márciusban, az olimpiai selejtező idején lesz. Aki ezen nem tud túllépni, annak nem biztos, hogy lesz helye ebben a válogatottban. Tóth Eszter görcsösséget emlegetett, ez lehetett az oka annak, hogy a játékosok nem tudnak felszabadultan játszani.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 13:05
Hungary vs Germany
Ilyen pillanatból többet is szívesen látnánk a dániai Eb-n Fotó: Bo Amstrup Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sok örömre és pozitívumra nem tudunk támaszkodni, de tartom magam ahhoz, hogy reálisan kell értékelnünk a helyzetünket, és ebből kell építkeznünk. Meg kell találnunk azokat a pontokat, amelyekben javulni tudunk. Elsősorban a menetrendszerű, mély holtpontjainkat kell megoldanunk. Azért vagyunk itt az Európa-bajnokságon, hogy tanuljunk. Változatlanul azt mondom, hogy nincs ok elkeseredésre vagy a nagy drámázásra – mondta Danyi Gábor társszövetségi kapitány a szombati a németek elleni 32-25-ös vereség másnapján rendezett online sajtótájékoztatón.

Ritka pillanat az Eb-n: magyar öröm
Fotó: EPA/Bo Amstrup

Kollégája, Elek Gábor konkrét számadatokkal támasztotta alá, hogy miért nem sikerült tegnap legyőzni a németeket. – Nem lehet 13 kihagyott ziccerrel és 13 technikai hibával megnyerni egy meccset. Ebben látom a legnagyobb problémát. Esetenként gyengébben működik a támadójátékunk, de a helyzeteink megvannak, azonban ha ezekkel nem tudunk élni, akkor az nem építi a játékunkat. Az első félidőben görcsösen játszottunk, a szünet után kicsit lendületesebben tudtunk kézilabdázni, de a kritikus pillanatokban hibáztunk. Az úgynevezett fordulópontokat nem tudtuk sikerrel venni. Tegnap kétszer jöttünk vissza a mérkőzésbe, de a hibák miatt nem tudtunk átbillenni, a magunk javára fordítani a találkozót. A legjobban az fáj, hogy a végén még „ki is végeztük magunkat”: egy szoros meccsből egy sima mérkőzést csináltunk – értékelt Elek.

Szóba került a játékosok görcsös igyekezete, amelyet tegnap a meccs után Tóvizi Petra is említett. Elek ezzel kapcsolatban nagyon határozott álláspontot képvisel. – Mi is csak tippelni tudunk, hogy vajon miért lehet ez. Nagy megfeleléskényszer van a játékosokban, ezen kell a leginkább dolgoznunk. Most nincs nyomás a játékosokon, de márciusban, az olimpiai selejtező idején lesz. Aki ezen nem tud túllépni, annak nem biztos, hogy lesz helye ebben a válogatottban – nyilatkozta Elek Gábor.

Kiderült, hogy a szakmai stáb cserélni fog a románok elleni hétfői meccs előtt, a konkrétumokat később jelentik be.

Tóth Esztertől megkérdeztük, milyen érzések kavarogtak a játékosokban, amikor olvasták vagy hallották Danyi Gábor tegnapi gyorsértékelését. A szövetségi kapitány azt mondta a németek elleni vereség után: itt tartunk. Hogy lehet ezt feldolgozni? Tóth Eszternek nem volt jó hallania a kapitány mondatait. – Mi szeretnénk jól jászani, de sajnos mindenki görcsös a pályán, senki sem tudja felszabadultan önmagát adni – mondta a mosonmagyaróvári irányító. A kapus, Szikora Melinda szerint amíg a buta hibák jellemzik a csapat játékát, nem fog tudni meccset nyerni a hozzá hasonló kaliberű válogatottak ellen. Szikora hozzátette: – Fontos, hogyan fejezzük be az Európa-bajnokságot. A románok és a norvégok elleni meccs is fontos lesz. Ezt a görcsösséget lehet, hogy hirtelen nem fogjuk levetkőzni, de ha a csapat összeáll, és olyan teljesítményt nyújt, mint a szerbek ellen, akkor talán feldobottabbak lesznek a játékosok – közölte a siófoki kapus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.