Hatalmas liverpooli blama: otthon nem bírtak a kiesőjelölttel

Bombameglepetés a Premier League 15. fordulójában, a listavezető Liverpool hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott a West Bromwich Albion ellen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 27. 20:06
Premier League - Liverpool v West Bromwich Albion
Soccer Football - Premier League - Liverpool v West Bromwich Albion - Anfield, Liverpool, Britain - December 27, 2020 West Bromwich Albion's Semi Ajayi scores their first goal Pool via REUTERS/Stu Forster EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. - UP1EGCR1EN5FN Fotó: XXSTRINGERXX xxxxx
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomasztó hazai mezőnyfölénnyel indult a Liverpool–West Bromwich Albion találkozó, és a 12. percben már vezetett is a címvédő, most is éllovas alakulat: Sadio Mané belépett a 16-oson belülre, mellel átvette Joël Matip beemelt labdáját, és kilenc méterről kapásból vágta a kapuba (1-0). A Liverpool továbbra is uralta a játékot, a tabella utolsó előtti helyezettjét nem irigyeltük. Ám a félidő nem hozott több gólt, majd a második játékrész sem, egészen a 82. percig, ezt azonban a vendégek szerezték. Akiknek amúgy tíz perccel korábban már volt egy nagy helyzetük. Ezúttal egy szöglet után, a legurított labdából jött a beadás, Semi Ajayi hét méterről a bal kapufára fejelte a labdát, onnan pedig bepörgött a kapuba (1-1). A végeredmény is ennyi maradt, a West Bromwich egy pontot megszerzett, ami hatalmas blama a Liverpoolnak. Jürgen Klopp alakulata a forduló előtt négy ponttal vezette a tabellát, a szombati meccsek eredményei kimondottan jól jöttek neki, öt ponttal is elhúzhatott volna, de ehelyett most csak három pont az előnye a második helyre előrelépett Everton előtt.

Semi Ajayi fejese egy pontot ért a vendégeknek
Fotó: REUTERS/Stu Forster

Premier League, 15. forduló:

Liverpool–West Bromwich Albion 1-1 (1-0)

West Ham United–Brighton 2-2 (0-1)

Leeds United–Burnley 1-0 (1-0)

Manchester City–Newcastle United 2-0 (1-0)

Sheffield United–Everton 0-1 (0-0)

Arsenal–Chelsea 3-1 (2-0)

Leicester City–Manchester United 2-2 (1-1)

Aston Villa–Crystal Palace 3-0 (1-0)

Fulham–Southampton 0-0

Wolverhampton–Tottenham Hotspur 1-1 (0-1)

Az élcsoport állása: 1. Liverpool 32, 2. Everton 29, 3. Leicester 28, 4. Manchester United 27/14 mérkőzés, 5. Tottenham 26.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.