Messi? Nem! Ronaldo? Nem! Lewandowski? Igen!

Már csak három labdarúgó van versenyben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Év játékosa díjáért: a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo és a Bayern Münchennel idén mindent megnyert Robert Lewandowski. A bajorok sikeredzője szerint nem kérdés, kinek kellene nyernie.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 16:20
Bayern Munich vs Chelsea FC
epa08592442 Bayern's Robert Lewandowski (L) in action during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Bayern Munich and Chelsea FC in Munich, Germany, 08 August 2020. EPA/PHILIPP GUELLAND Fotó: PHILIPP GUELLAND
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A számok egyértelműen a lengyel csatár győzelme irányába mutatnak, hiszen 55 gólt szerzett az elmúlt idényben. A bajorok támadója nemcsak megnyerte klubjával a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is, hanem mindhárom sorozatnak ő lett a gólkirálya.

– A díj egy nagy cél és nagy álom Robertnek, és szerintem senki más nem érdemelné meg annyira idén, mint ő – fogalmazott Hans-Dieter Flick, a Bayern München edzője Lewandowski esélyeiről. – Az egész csapat, a klub, az összes szurkoló, mindenki azért szorít, hogy valóra váljon ez az álom. Mindannyian örülni fogunk, ha megkapja a díjat csütörtök este.

Lewandowski korábban már kiérdemelte az év legjobb játékosának járó díjat az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA). Mint ismert, idén a France Football úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt nem ítéli oda az Aranylabdát senkinek, ami a díj fennállása, azaz 1956 óta először fordul elő. A 32 éves Lewandowskinak ez különösen nagy csapás, hiszen idén ő lett volna az egyik legnagyobb esélyes, így viszont a FIFA díja, amelynek győztesét holnap hirdetik ki, még inkább felértékelődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.