Pisont karácsonyi üzenete: Jó közösséget kell építenünk

Korábbról elhalasztott két mérkőzéssel zárul az év a magyar labdarúgásban. Ma este előbb Budafok–Honvéd (18.00), majd Újpest–ZTE (20.15) találkozót rendezik meg a labdarúgó NB I-ben. Előrehozott karácsonyi ajándék a futballrajongóknak.

Magyar Nemzet
2020. 12. 23. 7:52
A kispestiek korábbi kiválósága úgy látja, szinte mindent megkapott a labdarúgástól és az élettől
Pisont Istvánnak el kell halasztania az ünnepi készülődést Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét találkozót a koronavírus-járvány miatt halasztották, eredetileg a Budafok–Honvéd a 10., az Újpest–ZTE meccs pedig a 11. fordulóra volt kiírva. Különösen a zalaegerszegiek sportszerűsége emelendő ki, ha nincs halasztás, az Újpest nem tudott volna kiállni, s a Diósgyőr elleni mérkőzéséhez hasonlóan ezt is játék nélkül, 3-0-s megállapított eredménnyel vesztette volna el. A lila-fehérek nagyon mély gödörből próbálnak meg kikapaszkodni, álltak kieső helyen is, ám vasárnap éppen a Honvéd ellen nyertek, újabb sikerrel már-már a középmezőnyhöz csatlakoznának.

A Budafok jól kezdet a szezont, dobogós is volt, aztán visszaesett, immár hét mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, így közel került a kiesést jelentő helyekhez, de szerdán a nála is rosszabbul álló, 11. helyezett Honvéd ellen javíthat. Másfelől a Honvédnak nyernie kellene ahhoz, hogy Pisont István teljesíteni tudja a tervét: beugróként négy meccsen legalább hét pont megszerzését.

A kispesti vezetőedző ünnepi interjút adott a klub honlapjának, amelyben megszívlelendő gondolatokat fogalmazott meg.

– Vesztes mérkőzés után vagyunk, és egy ilyen mindig hatással van a csapatra, a stábra, de nem szabad, hogy befolyásoljon minket. Nem a tabellát kell néznünk, a saját feladatunkra kell koncentrálni, ami pedig a szerdai meccs. Amikor sorozatterhelésben vagyunk, háromnaponta játsszuk a meccseket, akkor nem szabad visszafelé tekinteni, muszáj előre nézni. Ez lesz a kulcs. Pozitív és negatív dolgokat egyaránt láttunk az Újpest elleni találkozón, tanulni kell abból a meccsből is, fontos, hogy a srácok bátran nyúljanak ahhoz, ami jellemzi őket, amire valójában képesek. Komoly értéke van ennek a csapatnak, szeretnénk ezt megmutatni. Stabil játékra lesz szükség, és a célunk, hogy eredményesek legyünk az évzáró mérkőzésen.

Pisont kitért a vállalására is

– Amikor felkértek a vezetőedzői posztra, akkor az előttünk álló négy meccsből 7-8-9 pontot terveztünk. Ebből a 7 még elérhető, ami több mint ötvenszázalékos teljesítményt jelentene. Akkor sem lehetnénk nagyon elégedettek az ősszel, de legalább elmozdulnánk a kieső helyről, a két győzelem pedig bizakodásra adna okot. Ez nagy erőt adna a csapatnak a tavaszi folytatásra, és látható, az előttünk állók sincsenek elérhetetlen távolságban. Masszív Budafokra számítok, fegyelmezett, szervezett csapatról van szó, gyors embereik vannak, figyelni kell rájuk, végig fegyelmezetten, koncentráltan kell futballoznunk, akkor tudunk eredményesek lenni.

A korábbi kispesti kedvenc arról is beszélt, nem könnyű a karácsony közeledtekor meccsre készülni, de most ez a feladatuk.

– Amikor vasárnap, a meccs után hazamentem, már láttam, hogy a család készül az ünnepekre, elővették a díszeket, várják a karácsonyt. Templomban is voltam, belül megélem, hogy közeledik az ünnep, de a gondolataim a meccs körül járnak. Egy ilyen helyzetben picit kiesik a karácsony. Ezzel együtt nagyon szeretnénk egy győzelemmel boldogabbá tenni a lelkeket.

Szimbolikusan is beszélt adventről, a karácsonyi készülődésről.

– Az egyik adventi gyertya a reményt jelképezi, a hit, a szeretet és az öröm mellett. Bennünk pedig ott van a remény, bízunk abban, hogy sikeresek lehetünk. Nagyon jó tulajdonsága az embernek, ha hisz abban, amit csinál. És ha megvan a hit, akkor érdemes is érte dolgozni. Nagyon jó a srácokkal a közös munka, jó együtt megélni ezt a négy mérkőzést, azt gondolom, tudtunk előre lépni. Bízom benne, hogy frissek leszünk, jó teljesítményt kell nyújtanunk. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a siker reményt adhatna, hogy felálltunk a padlóról. A kupában is állunk is, ha tudunk javulni – és miért ne tudnánk –, akkor sikeres tavaszra lehet képes a csapat. És ha már említettük az adventet, Jézus érkezése az egymás iránti szeretetet, tiszteletet hozta magával, azt üzeni nekünk, hogy szeressük egymást, akármi van, legyen erős a közösség, nekünk pedig mindent meg kell tenni azért, hogy jó közösséget építsünk, csak így tudunk eredményt elérni.

NB I, elhalasztott mérkőzések:

11. forduló:

Újpest–ZTE 18.00 (tv.: M4 Sport)

10. forduló:

Budafok–Honvéd 20.15 (tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.