Ronaldo, Messi vagy Lewandowski lesz az év játékosa

December 17-én, a koronavírus-járvány miatt virtuálisan rendezik meg az évzáró FIFA-gálát, ahol az év legjobbjait díjazzák. A legjobb férfi labdarúgó kategóriában az elmúlt éveket uraló Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellett Robert Lewandowski végez a dobogón.

Magyar Nemzet
2020. 12. 11. 18:17
null
Forrás: goal.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ötször, a címvédő hatszor lett már az év legjobbja a nemzetközi labdarúgó-szövetség (FIFA) által lebonyolított szavazáson. A dobogóra 2020-ban is mindketten felfértek, de lehet, hogy 2018 és Luka Modrić sikere után újra mindketten „kikapnak”.

ugyanis az évet uraló Bayern Münchennel mind az öt elérhető trófeát megnyerte, ráadásul a német bajnokságban és kupasorozatban, valamint a Bajnokok Ligájában is gólkirályi címet szerzett. A lengyel támadó az UEFA-nál az előző idény legjobb játékosa lett, ám ugyanez a cím tavaly számára nem jelentett a FIFA-gálán is győzelmet. Két elismert szaklap, a World Soccer és a FourFourTwo is Lewandowskit választotta 2020 legjobbjának, így ő tűnik a FIFA-díj legnagyobb esélyesének.

Van esély a Bayern-sikerre a legjobb kapusnak és edzőnek járó díj esetében is. Előbbi kategóriában Manuel Neuer mellett a tavalyi győztes, Alisson (Liverpool) és (Atlético) végez a dobogón, míg a szakvezetők között a Leeds Unitedot az angol élvonalba visszavezető Marcelo Bielsa és a Liverpoolt első Premier League-sikerére vezető Jürgen Klopp lesz Hans-Dieter Flick riválisa.

A legszebb gólért járó Puskás Ferenc-díjért két uruguayi játékos is versenyben maradt. Luis Suárez sarkazása és a 2018-ban egyszer már Puskás-dobogós Giorgian de Arrascaeta ollózása mellett a dél-koreai Szon Hungmin szólója esélyes még az elismerésre.

A legjobb női játékos Lucy Bronze (angol, Manchester City), Pernille Harder (dán, Chelsea) vagy Wendie Renard (francia, Lyon) lesz, a legjobb női kapus Sarah Bouhaddi (francia, Lyon), Christiane Endler (chilei, PSG) és Alyssa Naeher (amerikai, Chicago Red Stars) közül kerül ki, míg a női csapatokat irányító edzők között Emma Hayes (Chelsea), Jean-Luc Vasseur (Lyon) és Sarina Wiegman (holland válogatott) végez a dobogón.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.